Semmi csalódás
Az Mz régi technikája után, hosszas használt motor értékelések után döntöttem a Hornet mellett. Kényelmes,túrázásra alkalmas moci volt a cél, természetesen az erő sem mellékes és ezt a versenytársak mellett elérhető áron. 2008 februárban vettem is egyet. Nem csalódtam benne, nagyon tud menni,(eddig 180km/h mertem menni vele) ugyanakkor nagyon kezes is tud lenni.
Karbantartás minimális: megvételkor kötelező dolgok, (20ezerből) és a legdrágább olaj lett belerakva. Sajnos 1000km használat-nál 100-al az árokba kényszerültem, az autós legalább jó poénnak vette, én annyira nem. Így tapasztaltam az alkatrészek árát is, sokkal kevesebb mint egy burkolt fejidomos motor lenne. Szélvédelem (kis pleko van)megszokás kérdése az elején a nyakamban volt izomláz, de pár motorozás alkalmával megszűnt.
Egyszerű, kíválló blokkal ellátott motor, csak dícséret illetti, Raptor kipuffal még a hangja is figyelemfelkeltő. Fék elfogadható, nagy tempóról fékezve azért észen kell lenni. Nem árt a mocival összeszokni. Kanyarokban jól viselkedik. Fogyasztása 6 liter, normális körülmények mellett ez kevesebb is lehet. Kuplung egy kicsit kint fog, de pár Hondás ismerős tapasztalata is ugyanez volt, így hát nem tulajdonítottam problémának. Váltó 6 seb így hát lehet pakolászni. Üléspozíció nekem jó, viszont a 2007-es hornetet kényelmesebbnek találtam.
Mindenkinek aki naked-bikot és nem új motort szeretne.
- Nem romlott el semmi sem. :-)
Egy jó ismerős segítségével javítottuk aki érti a technikát , amit az árokba landolásom előzött meg, egyébbként semmi gond sem lett volna. Alkatrész rendelése: Freebiker ,(Kiskunfélegyháza)
Fenntartási költség | (9) | Évjárat | 2000 |
Előző motorja? | – | Következő motorja? | – |