Motorok » Honda » Cbf 125 (125 cm3)

Cbf 125 (125 cm3)

Kompromisszumokkal, de Tökéletes!!!

Én írtam az első népítéletet, az akkor pár hónapos motoromról.
Azóta most használom pont az ötödik szezonban, és 25100 km-nél tartok vele. Szeretném leírni a tapasztalataimat.
Nos, a motorra csak 1 szót használhatok: Hihetetlenűl jó!!!!

Soha nem hagyott ott sehol, minden áldott reggel és délután tökéletesen teljesíti a dolgát. Én napi 42 km-et fixen használom. Munkába járok vele. Márciustól- Novemberig megyek vele, esőben,napsütésben. Nagyon vigyázok rá, viszont használom, ez tény. A fogyasztása 2.2 liter /100 km!!!!!!!
Semmi nem romlott el rajta. Eddig a fékbetéten, és egy láncszetten kívül mást nem kellett rajta cserélni. Az alkatrészek sajna nem olcsók, simán ugyanannyi, mint egy 500-as nagymotorhoz.
A Dream-be viszem szervízbe. Nagyon meg vagyok velük elégedve, viszont tény, hogy nem a szükebb pénztárcájúak szervize.

No', azért van (kicsi) negatív véleményem is:

Nem rángatom a gázkart, mégis szerintem az átlaghoz képest többször kell állítani a láncon.
Gyenge mind az első, mind a hátsó fék
Lehet, hogy minden 125-ös ennyit tud, de szerintem lassú ez a drága kis gép...
90-ig nagyon jól gyorsul, de fölötte elgyengül. kb 105-110 a vége, de az már nyögvenyelős. Pedig 75 kg vagyok...
Ennyi.

Biztos, hogy még hosszú évekig meglesz a motorom. Ennek nyilván anyagi okai vannak, mert ha tehetném, lecserélném egy 250 cm3-as motorra, mert ez a 125 nagyon vérszegény...
Kiemelném a motor -számomra- legjobb tulajdonságait: Jól fogyaszt, munkába árásra tökéletesen megfelel, Műszakilag megbízható!

- semmi

Honda Dream