Motorok » Honda » Anf 125 Innova 2003 (124)

Anf 125 Innova 2003 (124)

gazdaságos választás nyugodt közlekedőknek

üdv, alapvetően nem a honda innováról írok, hanem annak kínai koppintásáról a mex motors sherpáról (ezt a típust nem lehetett kiválasztani)
ránézésre szinte ugyan olyanok, gyakorlatban a kínaiak nem a licenszet vették meg, hanem lekoppintották az egészet a tőlük ismert minőségben

tavaly egyszer csak úgy jártam, hogy ugrott a céges autóm és parkolási lehetőségem, helyette maradt napi 22 km sajáttal kb 80 perc alatt + utcai parkolás (éves 160 benzinktg) vagy 110 perc bkv 3 átszállással (110 éves bérlet)

nem érdekelnek különösképpen az autók/motorok, csak a gazdaságosságot néztem
vettem egy 6 éves 17000-t futott mex motors sherpát 60-ért (csak 2/3 évben oldja meg a problémát , de ennek a benzinktg-e kb 33 ezer)
szóval motor 60 volt, elég lelakott állapotban, ráköltöttem még 25-t (6 új első fékmunkahenger és fékcső, 3 motortakaró, 4 hátsókerékbe új küllők, 6 kötelező egy évre, 3,5 új lánc, 2 motorolaj, 0,5 szigetelőszalag)

minden megszereltem/kicseréltem/megszalagoztam rajta 5-6 éjszaka alatt, azóta hibamentesen ment 1500 km-t. Úgy számolom 4000 km alatt (kvázi 1 naptári év) fogja visszahozni a teljes befektetést 0-ra, nem számolva a parkolási díjakat és a temérdek megtakarított időt és az érzést mikor elmegyek a dugóban álló autósok mellett. Ha egy év múlva megunom, kitolom a szeméttelepre, de valószínűbb, hogy simán el tudom adni 40-60-ért.

fogyasztás: eddig stabilan 2,15 l /100km végig városban (vicces de ilyen pici fogyasztás nincs a népitélet legördülő listájában)
menetteljesítmény: városban megfelelő, m3-as bevezetőn indulok, tartom a lépést a forgalommal. a papírja (hivatalos, ahogy a magyar hipermarketben árulták) szerint 50-es, szerintem a hangja alapján nem és mivel viszi a valós 75-80-t nehéz elképzelni azt az 50-et, inkább 110 lehet. Nagyon keskeny, még a fiumein is elférek a sorok közt.
kényelem: elég szar az ülése, pont elfér az a napi 22 km, többet nem szeretnék
dizájn: nem érdekel, az enyém úgy is kívülről úgy néz ki mint egy szigszalag reklámtábla
megbízhatóság: 0 probléma, miután összeraktam
extra: körváltó: élvezetes dolog és ez még nincs letílvta mint a hondák, hogy ne lehessen 4-ből gurulás közben 0-ba rakni

örülök hogy megvettem
csövi

UPDATE
2 év haszhnálat után még mindig megy, 3asban kerreg ugyan megvétele óta, de azóta egy csavart sem kellett rajta meghúzni,
az első olajat ette (kb 1 liter/2000 km) most mást tettem, bele, ezt már csak nagyon minimálisan fogy, a hibás valószínűleg a kihajtás szimmering, de olyan kicsi az elszórás, hogy nem fogom javítani

- küllő, lánc, kürtkapcsoló, első fékkör (mind a megvásárlásakor)

otthon a teraszon sörrrel a kezemben, néha átjött a haver is, akkor nem haladtunk de becsiccsentettünk

undefined

Fenntartási költség (10) Évjárat 2006
Előző motorja? simson Következő motorja?
Verdikt (6.9/10)

Honda