Motorok » Honda

CB 125 T2

Amikor az ikrek mérgesek lesznek.

125ccm ikerhenger, ikerkarburátor, iker kipufogó és még sorolhatnám. A jó dolgokból kettőt adnak :)
Mikor megvettem, szegény eléggé leharcolt állapotban volt. Üzemelt, de a végét járta már. Előző gazdái egy forintot nem költöttek rá, tákolták és hagyták pusztulni. A motor becsületére váljon, hogy még ennek ellenére is jól ment.
Szinte mindent át kellet rajta nézni, illetve kijavítani.
Nem nehéz kitalálni, egy 35 éves motornál sok mindent meg kellet csinálni.
- Rengetek apróság és:
- Karburátor felújítás (Fillérekbe kerül a felújító készlet)
- Új duggatyúk, nevetséges 5$ áron darabja (Hajrá kínai után gyártás) :)
- Vezérműtengely csere, bontóból nem nagy összeg.
- 12v átalakítva az elektronika.
- Szimeringek, el öregedett gumi alkatrészek cseréje.
- Tank újrafestés
- Új hátsó rugós tag

Miután elkészült egy álom lett a motor. 17Le tud, ami a maga 4T kategóriában ma is a legerősebb. 2000-től szépen húz, már 5.-ben is, és nincs megállás 13000-ig :D
Városban is jól használható, berakod 4.-be és el is felejted a váltót. Országúton jól bírja még két személlyel is a 90-et. Autópályán 110 az utazója. 130 a vége.
Mai napig szeretem, a hanja... hmmm Aki halott már régi 400-as motort, azt tudja miről beszélek! Nem mókusok darálnak alattad, hanem dühös kutyák morognak :D

Megbízhatóság: Még soha sehol nem hagyott ott. Mindig pöcre indul. Télen rá kell szánni az időt a kötelező karbantartásokra, aztán év közben csak tankolni kell és kész.

Fenntarthatóság:
Ebay van hozzá minden, eredeti gyári, kicsit drágán, vagy kínai után gyártott szinte ingyen. Tudom tudom kínai? De hidd el nekem bevált.

Összességében a mai napig az egyik legjobb 125ccm motor. Az egyhengeres változata sem rossz, de ez pont 2X jobb :D
1963-tól 2008-ig gyártották.

- Csak kopó alkatrészek, illetve rendetlenkedő 6V rendszer.

Csak az apukám

Fenntartási költség (7) Évjárat 1979