A városi igásrakéta
Kimondottan városi elővárosi használatra kerestem morort. YBR 125-el jártam napi szinten télen nyáron, esőben hóban, azonban az idő múlásával kezdtek körvonalzódni bennem a robogó előnyei.
Ekkor kezdtem el nézegetni a nagyrobogókat, de mivel 190cm-es magasságommal minden robesznél bevertem a térdemet, kezdtem elkedvtelenedni. Yamaha X-citivel berátkoztam, mikor nem jött a Honda zseniális marketing fogása a Honda Karaván. Bár ismertem a Hondákat, de kipróbálva a nagyrobogókat sorba, egyértelműen az SH300 volt, aminél a vigyor kiült a szám szélére. Rodának tartottam, de igényeimnek nagyon megfelelt:
-Elfért a térdem a kormány alatt.
-Erős kombinált fékek.
-Hátsó doboz ugyan az kulcs niytja, mint a gyújtáskulcs!
-Erős motor.
-Nem érezetm nyúlást vázban 0-100-ig! Meglepően erős váz
-Gyári markolatfűtés fenomenális minőségű.
-Nagy kerekek
-2 emberrel is van ereje
Ekkor elhatároztam kell ilyen. Telt az idő, mikor a motorosok idényében télen, csak betértem egy Honda kereskedésbe nézegetni, amikor közölték, hogy a nyári karaván morokból az SH300 eladó. Fél éves volt, és árban szinte verhetetlen. 2/3-áron adták a listárhoz képest. Netes hirdetések is drágábbak voltak!
Szóval megvettem. Vettem rá utángyártott kicsi plexit és gyári markolatfűtést. Majd felszerszámoztam Városi Tyukicával (Tucano Urbano) kézvédő és lábvédővel. Ekkor megszületett számomra a morook svájci bicskája.
A mai napig tolom, és most kezdenek elkopni a szokásos alkatrészek. Tárcsa, fékbetét, gumi.. Hát nem 5Ft. Az be kell látni, hogy városban olcsóbb lenne a kis szuzuki swift, de az időm megfizethetelen. CSak kitalálom, hogy hova megyem BP belül és 20 perc és ott vagyok. Imádom!!!
Azóta is folymatason követem a nagyrobókat, de jelenleg nem találtam kihívójára. BMW elektromos nagy mocija jöhet csak szóba ha nyerek a lottón.
- Honda minőség, de a fizikával nem tud versenyezni! A 3.dik télen a feszszabályzóból jövő rézcsatlakozó a sós lében, és elektromosság hatására elmálott. Kivág, forraszt, go!
Honda Dream, Karasna!
Valamiért csak gyári és bazi drága lakatrész van! Sőt a többi szerintük gagyi és használhatatlan. Ez nem alternatíva. Mikor a motor megállt felületesen közölték, hohy 100eFt lesz. Majd áttoltam a YamahaWord-be, simán lelkiismeretesen megnézve, derült ki, hogy csak egy csatlakozó adta meg megát. 6eFt -ot fizettem!
Yamaha Word Soroksár!
Rugalmasan állnak a dolgokhoz, képzett lelkismeretes szerelők. Javítási alternatívákat adnak.
Fenntartási költség | (5) | Évjárat | 2007 |
Előző motorja? | YBR125 2007 | Következő motorja? | VMAX |