Autók » Volvo » 740, 760 (1983-1992)

740, 760 2.3 Turbo Intercooler

Manapság ez a Minimum...- 2

Nagyon nagy, robosztus, mégis marha gyors autó, az ember ki sem nézné bel?le, csak mikor leel?zi, akkor látja a hátulján a "Turbo Intercooler" feliratot! Nagyon kényelmes, biztonságos, még nem hagyott cserben, és ez azért dícséretes egy ilyen korú autótól.
És ne feledjük azokat a dolgokat, amiket még manapság is extra felszerelésként lehet megvásárolni, ebbe az autóba 1988-ban belerakták szériában! Pl.: ABS,digit klíma, 4 el.ablak, el.f?thet? tükrök, ülésf?tés, föl-le mozgatható ülés, beépített ködlámpa, lábtér világítás, ajtó világítás, hátsó utasoknak olvasólámpa,motortér világítás!!!
Az egyedüli dolog, ami sokakat elriaszthat t?le, az a fogyasztása, de hát ekkora autót valamivel meg kell mozdítani.( 1480 kg, 182 Le.)
A falánksága miatt viszont kárpótol bennünket az utazási élmény, ami kivételes az autók között!!

- 10 ezer km. alatt semmi különös, kézifék bowden állítás, kardán tengelyen valami csavar meghúzás, mert kopogott, olajcsere, egy-két izzó kiégett.
- A következ? olajcserekor lesz egy nagyobb átvizsgálás, azt biztos nem úszom meg olcsón, de mivel megy, nem hiszem, hogy nagyobb baja lenne, inkább az, hogy engem idegesít néhány zörgés a motorban, talán hidrot?ke csere.Néha akad a váltó, ez is lesz majd cserélve, a klíma nem mindig kapcsol be, ez valami elektromos zavar lehet, és a kipufogó is cserés lesz nemsokára.
- De hát 17 éves!!!

Sz.R.