Autók » Volvo » 440, 460 (1988-1996)

440, 460 1.6

Dráááágaszág - minden értelemben :-)

Nagyon vegyesek az érzelmeim a Drágaszággal kapcsolatban... Az árához képest kellemes felszereltséggel vettem (klíma, ködlámpa, távirányítású központi zár), de még így is fapados az átlag volvo-hoz képest. A futóműve kellemesen tapadós, biztonságos érzetet ad, viszont nagy gyorsulásnál és lassulásnál kissé bizonytalan. Alapvetően csendes, de 140-nél elkezdődik a zörgés belül. A motor 4000-nél nagyon kellemesen harap, de fogyasztása télen katasztrófa városban (13-14 l). A rekordom azért 120-nál országúton 7,09 volt. :-) Végsebességét nem nagyon feszegettem, de a 190-et még viszi! Nem nagyon akar elfogyni az ereje, 150-160-nál még 4000 felett van kevéssel. A volvo-ról mindenkinek a biztonság jut az eszébe, de érdemes jobban körülnézni és azt látjuk, hogy a 4xx-es szériák "csak" átlagosan biztonságosak (http://www.folksam.se/engelsk/entrecom.htm). Ami a 460-asok nagy baja, az a renault motortér. Rettenet! Ami eddig tönkrement benne, az mind francia. Ha a francia belsőről előbb tudok...
A hibalistához az is hozzátartozik, hogy 11 évesen nagyon lerobbant állapotban vettem és gyakran még a gyári alkatrészeket kellett cserélgetnem benne, nem csoda, hogy elszállt ez-az. Végeredményen amikor visszaültem a jó öregbe egy 3 milliós fábiából még mindig a "Na ez még mindig egy igazi autó" érzetem volt. :-)

Na, a legutóbbi bejegyzés óta eltelt két közel év. Az autón azóta nem hibásodott meg semmi!! A fogyasztás egy eco-tech szelepnek köszönhetően fél-egy literrel csökkent, már 6.5-et is mértem. Ennek fényében felpontozom a Drágaszágot.

- generátor x 2, benzinpumpa elektronika x 2, lengéscsillapítók, hátsó ajtózárak, gyújtáskapcsoló x 2, rozsdásodó hátsó ívek

Mogyorósi Balázs és Csapata Bcs. - maximálisan korrekt, megbízható, profi és az ár is ok.

Fenntartási költség (7) Évjárat 1993
Előző autója? Következő autója? volvo