Szerintem jó autó.
2008 áprilisában lett vásárolva, egy nagyobb kategóriás (A6 V6 TDI - ipari hulladék) lett lecserélve, erre. Nem volt rossz döntés kényelemben és helykínálatban nem marad el az elődjétől (A6) és a csomagtartója is hatalmas. Szervíztapasztalat nincs mivel csak egy olaj & szűrőcsere(levegő is) volt 8000km-nél ezeket továbbra is így cseréltetem. A 15-30000km-s olajcsereperiódus szerintem baromság (nem csak a VW-nél hanem minden típusnál) max. 10000km és a szűrőket is érdemes ekkor cserélni későbbi légnyelésmérő hiba elkerülése végett SZERINTEM :)
Az autó fogyasztása nálam 4,5-7 liter körül alakul használattól függően (4,5l óvatos - 7l nyélgáz).
Vezethetőség, fék kifejezetten jó az elektromos kormány kicsit furcsa de nem rossz. A menetteljesítmény lóerő/súly arányában ok(hasonló teljesítményű 1,6 16V golf 4-hez képest sokkal élvezetesebb, volt ilyen is tehát tapasztalat), váltó 5 sebességes és könnyen működik, a 6-sal ellentétben nem kell állandóan játszani vele városban.
Trendline felszereltség nem egyenlő a császári fényüzéssel, de nem gagyi és minőséginek tűnik, bár a tartósság majd kiderül.
14000km után úgy néz ki hogy jó kocsi de majd az idő vasfoga megmutatja........Már túlmentem a 65000. km-en és még mindig semmi hiba(8000km-s olajcsere szigorúan betartva).
Ha elromlik azt is leírom!.........Egyenlőre hibátlan még a fékbetétek is a gyáriak benne!
- Egyenlőre semmi(14000km)..............Már 65000-nél vagyok vele és még mindig semmi!!!
Fenntartási költség | (10) | Évjárat | 2008 |
Előző autója? | A6 TDI | Következő autója? | VW,Audi |