Autók » Skoda » Octavia/octavia Tour (1996-2010)

Octavia/octavia Tour 1.4 Combi Tour

Lomha, de városi használatra alkalmas gazdaságos autó

Az autó megvásárlása után a sebességváltóval nagyon elégedetlen voltam mivel sokszor a városi használat során nem vette be az egyes fokozatot és a többi fokozatnál is akadozott.Ezt a súlyosnak vélt hibát megreklamáltam a Danubius autónál,a Skoda Palotánál, a Derzbachnál,de mindenütt azt bizonyították, hogy jó a váltó,meg kell szokni,majd bekopik stb.stb.Az tény,hogy a megtett 8000 km után sokat fejlődött a váltó,de edigi autóim közül -beleértve a szocialista típusokat is- a legjobban akadozó váltójú autóm .

- Nem volt meghibásodás az egy év négy hónap során, pedig kizárólag a dugóban a rossz városi utakon használom.Jó minőségű autónak érzem a mai piaci helyzetben és ezért az árért nagyon jó vételnek tartom (ár-érték arány).

SKODA Danubius autó
Csak garanciális reklamáció miatt mentem a szervízbe,de problémámat nem igazán tudták orvosolni.(sebességváltó akadozása).Valószínű, hogy ez egy típus hiba mert más Octávia váltója is akadozós (többet is kipróbáltam).Ez csak kellemetlenséget okoz a közlekedés során.A taxisok elmondása szerint az autó váltója több 100 ezer Km-t is ki bír az akadozás ellenére.

SKODA Derzbach
1 éves átvizsgálásra vittem + olaj csere. A kocsival bementem a műhelybe bizalmatlanságból, de semmi rosszat nem tudok mondani (lehet,hogy ez a személyemnek volt köszönhető) a munkafelvevő nem volt szimpatikus mert nehezményezte, hogy miért vagyok ennyire bizalmatlan (ennek ellenére nekem megnyugtató, hogy tényleg az általam vásárolt olajat beleöntötték az autómba).

Fenntartási költség (10) Évjárat 2005
Előző autója? astra 1,4 F Következő autója? Skoda vagy Renault
Verdikt (7.9/10)

Skoda Octavia/Octavia Tour 1996 (2003 - 2003)