A spanyol rémálom
Elég volt belőle! Soha többé Seatot.
- Kormányszervó csere kb. 7000km után
- Kipufogó rezgéscsillapitó eleme eltört. Már a második utángyártott elem van belehegesztve.
- Kipufogó leömlő csonkja a hegesztés mellet eltört.
- Külső hőmérséklet mérője elromlott (kétszer is).
- A hátsó ablaktörlö mosóvíz vezettéke eltört, majd a kapcsolója is felmondta a szolgálatot.
- A hátsó ajtó összes vezetéke eltört.
- 2006 janárban a kartel olajüllepítöjébe belefagyott a pára
- (-20c). Az ülepitőházat a kartelnyomás szétszakította, összes motorolaj elfolyt. A szervizben megtudtam, hogy ez típushiba, az alkatrészt éppen most tervezik át, mert nem bírja a nagy hideget (mégis csak spanyol autó). Az új alkatrészt még nem, a régit meg már nem lehetett beszerezni, ezért kb 1 hónapig állt az autó a szrvízben. Javítása 55000ft volt.
- Kuplungbowdent kb 40000km-enként kellet cserélni szakadás miatt (elég nehezen lehetett kinyomni a pedált). Egyik ismerősőm utján kerültem egy autószerelőhőz (nem márkaszervíz) aki kicserélte a szerkezetet, a csapágyat, és a tárcsát. Azóta megszünt a bowdenszakadás, és a pedál is finoman műkődik.
- A futóműve viszonylag jó. Eddig csak a kormányösszekötő gömbfejeket kellet kicserélni, de ez sem egy egyszerű történet. Az autósboltokban lévő katalógusok 3 fajta gömbfejet kínálnak hozzá. Nincs róla feljegyzés, hogy melyik alvázszámú autót melyik alkatrésszel szerelték össze.
- 125000km-nél hátsó kerékagycsapágy csere. Ezt sem lehetett beazonosítani, 2 fajta csapágyat kelet vennem. sajnos az én autómat a drágábbikal szerelték. 25000Ft/db.
- 160000km-nél szétesett a hátsó kipufogódob.
- Beázott a hátsó ajtó.
Seat Szabó
Duna Autójavító Kft.
Fenntartási költség | (3) | Évjárat | 2000 |
Előző autója? | Audi 80 | Következő autója? | Még nem tudom mit veszek helyette |
Verdikt | (2.5/10) |