még nem kiforrott
4 évig használtam egy Megane II 1.5 dci-t, így azt gondoltam jó választás lesz az új Megane, hiszen nagyon szépre sikeredett kívül belül. A régiben 86 LE motor volt és az átlag fogyasztása 4,5 l télen nyáron. Az új 105 LE motorral, könnyebb karosszériával, és kisebb légellenállással és kisebb gyári fogyasztási értékkel nagyszerű választásnak tűnt. Sajnos erősebbnek sem tűnik, illetve a turbó kapcsolása után már rendben van, és a fogyasztása is egy literrel feljebb van.(3 egyforma autót vett a cégünk, ezért ez nem egyedi eset) Azért még bizakodom,hogy a kilométerek múlásával valami helyre jön, de már egyre kevésbé. Nem tudom mit rontott el a gyár, hiszen a régi motorok bizonyítottak.
Egyébként minden tekintetben rendkívül szeretem,(nagyon szép a belseje) kényelmes nagyon jól felszerelt,(kanyarkövető xenon, ülésfűtés, keréknyomás ellenőrzés stb)
futómű és a fékek hozzák az elvárásaimat, csak a teljesítmény és a fogyasztás marad el tőle.
- Hangos zörgés a motortérből hidegben, gyárilag cseréltek benne egy csövet, így elcsendesült.
Renault Miskolc
Fenntartási költség | (8) | Évjárat | 2009 |