Francia sármőr - a nagyétkű
Kellemes meglepetés volt ez az autó, bár nem is voltak túlzott várakozásai vele szemben. Ami pozitív: sok hely, kényelmes elöl-hátul és nagy csomagtartó (persze hisz kombi a drágám) remek rugózás, szinte elnyeli az útegyenetlenségeket. 1 éves időtartam alatt nem hibásodott meg semmi rajta, még izzót sem kellett cserélnem. Természetesen a levegő, olaj és pollenszűrő és olajcserét 10000-ként kapta, nem pedig a gyári ajánlás szerint. Nagyon szerettem a sok kényelmi extrát amivel kényeztetett, ettől igazán franciás. Az ülései is tökéletesek voltak nekem, hosszabb úton sem fáradtam el (600km).
Ami negatív: nem elég dinamikus, ugyan 1300kg és 130le de nekem valahogy az alsó fordulatszám tartományban vérszegénynek tűnt. Ez párosul egy viszonylag magas fogyasztással, ami városban 8.5l (télen +1liter), országúton 6.5l, pályán 7l (130-140km/h). Az utastérben rossz úton itt-ott zörög kicsit, de nem vészes, a műanyagok helyenként kemények/kopogósak és könnyen karcolódnak. Szerencsére ez csak térdtől lefelé jelentkezik.
Összességében egy szerethető autó, ami sokat ad a gazdájának kis odafigyelés mellett.
- semmi!
Házhoz hordtam egy aranykezű szerelőhöz, de nem adom meg a címét mert már így is nagyon tele van. :)
Megvásárlás előtt márkaszervizben átnézettem. Szerintem nem volt elég alapos a vizsgálat, amennyi információt adnak egy autóról az alapján a vevő nem tud tényszerűen dönteni.
Fenntartási költség | (5) | Évjárat | 2010 |
Előző autója? | Octavia 1.4 TSI Elegance | Következő autója? | 3008 Hybrid |