Első autóval 70ezer km hibamentesen
Debrecen - Budapest ingázásra használtam. Autópályán 146 tempomattal, kb. 2800-at forog, ilyenkor már kicsit hangos, de elviselhető és kb. 6,1L eszik. A beltér minősége nem rossz, a bőrkormányt nagyon szerettem, de egy közel azonos korú 308-as után visszalépés a beltér minősége. Sokkal több apró zaj, pici zörgés fedezhető fel utazás közben és a belső mérete is egy picit kisebb a 308-hoz képest, cserébe nagyobb a csomagtartó. A használat során semmi baja sem volt, de én 10-12ezer km-ként cseréltettem benne olajat, nem vártam meg a 30ezres szervizperiodust. Jó társ volt, nem hagyott ott sehol, én szerettem vezeteni is, jó a futóműve, pontos a 6 sebességes váltó és bár nem versenyautó de a 110ló ügyesen tudja mozgatni a kocsit. Nekem nagyon nehéz volt megtalálni az ideális és kényelmes ülésbeállítást, de végül sikerült, de ezek az ülések nem a kényelmükről lesznek híresek és a gyári hangtechnikátol sem fogsz hasra esni.
Ár/érték arányban én nagyon meg vagyok vele elégedve vele, az első saját autóm volt, a célra amire nekem kellett szerintem nem tudtam volna 2,5M körüli ársávban alkalmasabbat választani. Ha pedig valaki legtöbbet országúton használja (80-90km/h tempomat) akkor majdnem termeli a gázolajat, mert ilyen 3,8-4 literrel beéri.
- Hátsó ablaktörlő mosó
Fenntartási költség | (10) | Évjárat | 2013 |