Autók » Renault » Mégane (2008)

Mégane 1,6 DynamiQue 110LE

Az új kedvenc

Nos röviden csupán annyit bevezetés helyett, hogy végre a franciák tényleg összehoztak valami maradandó és igényes autót!
Nem igaz az, hogy beleszürkül a hétköznapi forgalomba, sokan megbámulják, sőt fényképezik, személyesen kérdezősködnek felőle.
A desingn magával ragadó, a belső tér igényes, a felszereltség ezen a szinten kifogástalan. Kár hogy Magyarországon csak diselben kapható a privilege szint, hiszen a beige belsőt el tudtam volna képzelni a sötétszürke belső harmónia helyett.
Szóval szép, és értékben is elfogadható autó került a piacra, pontosan azon családok részére, akik kiegyeznek egy közepes méretű, családi autóval, amit ha egy tetőboksszal még kiegészítenek, bárhová nyugodtan utazhatnak.
Nos Megane II után, összehasonlítási alappal a tarsolyban egy két érdekességet azonban megosztanék még a negatív oldalról is, nem mintha ezek súlyos dolgok lennének, de mintha egy kicsit visszalépés lenne az előzőhöz képest. Ilyen például a motortérborítás hiánya, a pakolórekeszek, kesztyűtartó méretének csökkenése, a hátsó könyöklő, valamint az első oldalajtóban elhelyezett lecsukható tárolórekeszek eltűnése. És még egy furcsaság, amit szerintem majd mindenki a maga módja szerint biztosan meg fog oldani: a belső tér porosodása (lehet hogy a fekete szín miatt látszik annyira), és az ajtók alsó részén lévő rés miatt a küszöbök sárosodása, nos hát ez ismeretlen jelenség volt az előző verzióban.
Hát most ennyi röviden, egy biztos: minőségben és árban biztosan felülmúlja elődjét, erre megnyugtató lehet a 3+2 év garancia. Kinézetre pedig már nem úgy formabontó mint Berline elődje, hanem egyszerűen: szép!

- Szerencsére még semmi, és remélem hogy nem is fog!!!

Fenntartási költség (9) Évjárat 2009
Előző autója? Berline II Következő autója? Megane IV :-)
Verdikt (8.4/10)

Renault Mégane 2008 (2009)