Kellemes, feltűnésmentes családi autó
Pozitív tapasztalatok: A rossz budapesti utakon is jól teljesít a futóműve és temposabb - autópályán - haladásnál is stabil. A fékek nagyon jók, összehasonlíthatatlanul jobbak mint a korábbi autóimnál (1992-es Honda Civic ESI majd 1999-es 1,6 Suzuki Swift Sedan) A karosszéria kellően merev, a 107 LE-s motor kellően dinamikus. Hosszu távon is kényelmes, a csomagtartó kellően nagy. Hidegen, melegen "pöccre" indul a 8,5 literes fogyasztás (80%-ban város) szerintem jónak nevezhető. Gyanus zajokat még nem hallottam, elektromos hiba egyáltalán nem volt. Egy izzót ( már nem emlékszem melyik o-i tompítottat kellet cserélni, melyet könnyen meg tudtam csinálni. Akkumulátort 4 évesen cseréltem, talán még bírta volna de téli sielésre nem mertem már vele elmenni. Na az akku csere az nem egyszerü nálam még a szélvédő alatt jobb o-on a tüzfal elött van. A fedélzeti computer a fogyasztást pontosan méri. A szervízköltség (eddig :)) még minimális volt. Olajat nem fogyaszt, hűtőfolyadékot sem. Negatív tulajdonságok, tapasztalatok: Elsőként a váltót említeném. A váltókar tul hosszu uton jár, a gyors kapcsolásokat nem szereti, gyorsításkor, lassításkor előre- hátra mozog a váltókar. (Más Meganet is kipróbáltam abban is ez volt tapasztalható) A pedálok tul közel vannak egymáshoz. A hátsó biztonsági övek befogadó csatja nehezen érhető el, a hátsó ülésen ülőknek nehéz azt kibányászni. A rádios magnó (sajnos nem CD-set vettem) egyik programgombja a 6 közül mindig "elveszti" a beprogramozott adót. /Philips gyártmány/ A csomagtaró redőnyön nincs fogantyú, két kézzel kell behuzni és oda kell figyelni hogy mk. oldalon beakadjon. A hátsó lábtér a kocsi hosszához képest rövid, a fejtér viszont bőséges. A klíma (manuális) jól hűt de 4-es fokozatnál kissé huzatos.
- Csomagtartó ajtajának gumiszigetelése a felső élnél lejött, időszakos szervíznél megigazították, ennek közel egy éve, azóta a helyén van.
Renault Budapest a Hungária köruti felüljárónál. A szervízt igazából nem tudom osztályozni, mert az átvizsgálásokon és az olajcseréken kívül nem volt vele teendő.
Fenntartási költség | (8) | Évjárat | 2001 |
Előző autója? | Swift Sedan 1,6 | Következő autója? | Mindenképpen kombi vagy egyterü. V.sz: Renault grandtour, vagy Citroen Picasso |
Verdikt | (7.5/10) |