A kis Fehér Villámom :)
3 hónapja kaptam ezt a kis fehér villámot úgy mint első saját autó az életemben, kb 131000 km-el, azóta persze már simán beleraktam 6000 km-ert. Nincs még vele sok tapasztalatom, de már alakult ki róla véleményem a 3 hónap alatt. Eleinte idegenkedtem az autótól, mivel a GT Turbo változatot szerettem volna, gondolván mit kezdek én 60 lóerővel?? De aztán ma már nem is bánom h inkább ez lett, egyrészt ezek a tipusok nincsenek szétnyúzva mint a turbo-sok, másrészt kezdőautónak kezesebb, majd talán következőnek turbo-s autó.... :) Amúgy 60 lóerő ide vagy oda, attól független megy... Lehet hogy ez merész kijelentés, de érzésem szerint veri a mai olcsó kategóriás családi autókat még így 18 évesen is (vagy csak az én lábam miatt? Nemtudom. :)). Autópályára már nem mennék vele, mert a kis motor elég nagy igénybevételnek lenne kitéve 140 felett. Egyébként én már tettem róla hogy egy kicsit sportosabb verzio legyen mint az utcán szaladgáló sima 5-ösök; direktszűrő, sport hátsó dob, alufelni, sportkormány stb... Városba , hegyi kanyargos szerpentinen nagyon jó, uttartása egész jó akármilyen futómű tuning nélkül is, nincs a limbi limbi könnyen borulós érzet mint apám Albea-jaban :)). Megbízhatóságról annyit hogy egy hosszabb táv alkalmával szétesett a váltó, 5. fokozatbol kiugrált a végén már bese fogadta, cserben hagyva az országút közepén. Akkor pár napig nagyon mérges voltam rá, de már újból szeretem :) Mindenestre hosszabb távra nem igazán merészkednék ki vele, annyira nem bízom már meg benne. Ha ez a váltó probléma nem lett volna, a megbízhatóságrol se tudtam volna semmi rosszat mondani.
- kopó alkatrészek természetesen + bal oldali féltengely csere megvételkor , váltóba vmi ( még tudom hogy mi), vákumcső
Faterhoz!!!!! :))
Fenntartási költség | (8) | Évjárat | 1988 |
Előző autója? | bicikli :)) | Következő autója? | Fiat Punto GT Turbo, Honda Civic Vti / CRX |
Verdikt | (6.9/10) |