Kezes autó
Els? autóm volt. Az ára alapján választottam els?sorban.
3 éves volt 7200 km-rel de az els? 3 évéb?l 2-t szalonautóként töltött...
Mindenképpen jó választásnak bizonyult.
Nagyon megszerettem a futóm?vét és a kormányzást.
Véleményem szerint a fordfókuszt kivéve máig kategóriájának legjobbja!!!
(Pedig céges autóként ill. bérautóként a jelent?sebb márkák elterjedtebb páldányaihoz volt szerencsém)
Annyi, hogy a passzív hátsókerék-kormányzás megszokást igényel, de kitapasztalása után meglehet?sen jól lehet a 306-ossal kanyarodni.
Mindemellett kényelmes, jól csillapítja a kátyúk mindenféle válfaja által okozott rázkódást.
Tipikusan jó kompomisszum a kényelem és a vezethet?ség között.
További el?nyeként kell megemlítenem az 1.6-os 8 szelepes motort, bár ezzel lehet hogy nem minden olvasó fog egyetérteni.
A csúcsteljesítménye kb. mint egy "korszer?" 1.4-es 16 szelepesé, viszont a teljesítményleadása sokkal kiegyensúlyozozzabb, alacsony fordulaton sokkal nyomatékosabb.
Következésképp nem kell annyire pörgetni: 2500-300-es fordulatnál nyugodtan föl lehet váltani (mint egy dízellel), viszont igény esetén 6000-ig vígan elforog egyenletesen húz egyre jobban és jobban.
Hétköznapi használatban országúton 6, autópályán 140-nél 6,5 (!), városban 8-8,2 liter fogyasztott. az autópályás kedvez? fogyasztás a hosszú 5-ödik fokozatnak is volt köszönhet?.
Az el?nyök kidomborítása mellett meg kell említeni a hátrányait is:
180 fölötti emberek rövidnek találják az ül?lapot.
a kuplung keménysége dugóban való araszolgatáskor vagy n?i vezet? számára zavaró.
Végkövetkeztetés:
Valószín?leg soha nem adtam volna el ha lett volna benne klíma!
/És nem találtam volna rá egy megkímélt S16-osra..../
Amennyiben valakinek felkeltette volna érdekl?dését a típus vagy már rendelkezik eggyel annak figyelmébe:
Klubunk elérhet?sége:
- A kötelez? szervízeken kívül szerel?t csak egy alkalommal látott: egy központizár modul hibásodott meg a 2,5 év alatt, de az is inkább az utólag beszerelt riasztó hibás m?ködésének volt betudható.
Peugeot Sárkány
Fenntartási költség | (10) | Évjárat | 1999 |