Autók » Peugeot » 106 (1991-2004)

106 1.4 XSI

A tanárom: 106 XSI

Mikor megvettük 13 évesen az autót, nagyon örültünk mert
egyetlen egy rozsdafolt sem volt a kocsin köszönhetően annak, hogy kb.10 évig svájci tulajnál volt.
Nézegettem, mondom kívülről olyan tuningosabb mint a többi 106... később döbbentem le, hogy ez egy sport kivitele a 106-osoknak. Az "I" a nevében injectort jelenti. -Micsoda felfedezés... 95 LE, 850 kg. Nem egy F1-es súly/tömeg arány, de azért egy ekkora autóban...
Fogyasztása akár 7 liter is lehet spórolósan, de a 8 liter felett is eszegethet gázosabban.
Rozsda még mindig nem ütötte fel a fejét sehol.
Kényelem, szokták mondani,gyors autóba minek!
Alkatrészek ára... ne várjunk csodát francia ez is, habár eddig hál´ isten nem kellet sokat költeni ilyenre.
A kocsi felszereltségét még bekaparom: metálfény, gyári alufelni, elektromos ablak, gyári füstüveg, szervókormány. Szerintem megérte, télleg olyan mint valami kis gokart.

Nah több 1000 Km-es használat utáni kiegészítés következik:

A futómű furcsa hangokat ad. Kemény is mert valami sportfutómű-féle van alatta, de ez nem indokolja a hangokat... Elkezdte eszegetni nagyobb mértékben az olajat, a kipufogó feltehetőleg gyári, mert olyan vékony végig a cső mint a tojás héja. Már párszor hegesztve lett, de most már lóg is.
De ezek engem nem törnek le, a kocsit szeretem, csupán azt kell megérteni nem 3 éves autó, ezek már várható hibák voltak. Most egy kis nagyservice´ fog következni, szépen apránként.

A kocsi megtanított arra hogy hiába van az ember segge alatt egy gokart, amiben 9X ló dübörög, a közút mégsem versenypálya, és nem kell feltétlen a kocsi határait kipörgetni. A magyar autósok pedig buták ;), mert azt hiszik minden 106-ban 50 ló eszi a zabot!
Jah a kasztni még mindig hibátlan =).

- Hibalistát nem írok, majd a felújítás végén összefoglalom.

Ismerős autószerelő.

Francia autó guru szerelő.

Fenntartási költség (7) Évjárat 1992
Előző autója? - Következő autója? Követekző???
Verdikt (7.3/10)

Peugeot 106 1991