Csajozós dübörgő!
Azzal kezdeném, hogy szakmabeli lévén kezdettől fogva lelakott, elhanyagolt autót kerestem. Nem is volt nehéz rátalálni! (Magyarországon egyébként is nehéz jó állapotút kifogni, törésmentest pedig szinte lehetetlen.) Baráti áron jutottam hozzá. Fel voltam készülve, hogy kb. még 7-800 ezer forintba lesz benne, mire olyan lesz, amilyennek szeretném. Tévedtem! Ez a gép egy az egyben "A" Vectra, csak a kasztni szebb! Így nagyon olcsón be lehet szerezni hozzá jó állapotú bontott alkatrészeket. Tulajdonképpen teljes motorfelújításon esett át. +Cserélve lett a hűtő, kormánymű, teljes vezetékelés és rengeteg apróság! Sok időt fordítottam rá, de mikor a végén osztottam-szoroztam, én is megdöbbentem! 250ezer forint(+200 karosszériamunka és festés!) Nem nagyképűségből mondom, de kérték 1,2MFt-ért! Nem adtam! Magamnak csináltam!
Összeségében a 8V motorral szerelt Calibra nem sportkocsi, inkább ahogy mondják sportos coupe, de nem bánom! Fogyasztása nagyon jó (7,5-10L), felújítás óta csak olajcserére és kopó alkatrészek cseréjére van szükség! Igazából azoknak ajánlanám, akinek a vételáron felül van fél millája és nem ijed meg a munkától! Meghálálja!!! A világért nem adnám senkinek!
- Teljes motorfelújítás+rengeteg apróság!
Saját kezűleg szervizelve!
Fenntartási költség | (10) | Évjárat | 1991 |