A lomha családi autó megnyerő külsővel
Elsőként a külseje, formája fogott meg és persze az 5 év garancia. Ez a második autóm, az előző egy kis R5-ös volt(18 éves), szóval elég nagy előrelépés volt számomra a nissan. Azonban szép lassan kitapasztaltam az autó hátrányait! Kissé kemény a futómű, a legkisebb kátyút is megérezzük, a hirtelen jobbra-balra kormányzást kerüljük, mivel úgy billeg a kocsi oldalra, mint a libikóka fel-le, aminek köszönhetően egy hirtelen balra,majd jobbra kanyarodásnál megdobta az autót és elkaptam egy patkát. A másik dolog, a kuplung.Az útja nagyon hosszú! 184cm vagyok, de ha tövig benyomom akkor már majdnem lecsúszom az ülésről, ha közelebb tolom az ülést akkor a kormány már túl közel van, arról nem is beszélve, hogy ha menet közben pihentetem a lábam és rá akarom tenni a kuplungra, akkor hátra kell húznom a lábam, mivel nincs egy szintben a lábtámaszommal(kerék). A váltó útja épp olyan hosszú, mint a kuplung. A motor lomha, 3500-4000 körül indul meg az autó,de a városban egy vészhelyzetnél ezt a fordulatszámot elérni lehetetlen (A vissza kelltő padlógáz ****-t sem ér). A fogyasztás átlagos, mivel a városban 8 litert fogyaszt. Pályán 170-180 km/h-nál 100km-en 10 litert evett meg. A csomagtartó viszonylag nagy,és a hátsó ülések lehajthatóak. Mindent összevetve nem rossz autó, megbízható, szervízigénye kicsi, de azoknak tudom csak ajánlani, akik "A" pontból "B" pontba akarnak eljutni egy nyugodt vezetés mellett. Aki egy kicsit is szereti a sebességet, a gyorsulást, a dinamikus vezetést azoknak nagyon nem ajánlom! Tipikus családi autó!
- Szerencsére eddig csak egy lambda szonda hiba volt.
Nissan rapid (1149) Mogyoródi út 32.
Fenntartási költség | (8) | Évjárat | 2003 |
Előző autója? | R5 | Következő autója? | Toyota celica lenne |