A Pici Böszme
Az igazság az, hogy még mindig megvan, mivel nagyon megszerettem, megbízom benne, biztonságosnak tartom. Bár már lassan két hónapja nem tudom használni, mivel egy nagyon "értelmes" Suzuki Ignis tulaj öntörvény?leg értelmezte a KRESZ szabályait, s úgy vélte, hogy a szemejöv? sávból el?ttem kanyarodi be neki balra nagy ívben, de nem igazán sikerült neki, mert nem tudtam a szabályos haladásomból idelyében kitérni, ezáltal összetörte az autómat.
A jó tulajdonság: személyi sérülés nélkül megúsztam, kényelmes, alapból sok extra van benne(ABS és társai) bár 1985-ös, télen sem kell összekuporodni benne(van elég hely el?l két személynek b?ven), még hátul sem.
A rossz tulajdonság: drága hozzá az új alkatrész(bár a bontókban van hozzá sok jó állapotú alkatrész)
viszonylag sokat eszik(jelenleg 20l/100km; amúgy 12-14l/100km körül kellene lennie); a gyakorlatlanoknak nehéz vele parkolni; "korosodó";
- Olajcsere 10000 kilóméterenként(egyéni elhatározás),olajsz?r?, leveg?sz?r?, üzemanyagsz?r?, gumicsere; a küszöbön(küls?) a négy emel?nyílásnál lyuk behegesztése, alapozás, rücsi, újabb alapozás.
- A következöket a motor nem megfelel? m?ködése miatt(lehetséges hibák kizárása miatt):
- Gyertyák; elosztófedél(bontóból 10.000Ft)
- injector fúvókák(6 db, bontva 2000Ft/db); gyertyakábelek;üzemanyagrendszer átmosása; jobb fels? kitámasztó segédkar gömbfejjel(18.000Ft); injector tisztítás;
El?ször egyik ismer?sömhöz, majd rájöttem, hogy csak az lesz jó, amit magamnak megcsinálok(ha elakadok, kérek telefonos segítséget vagy marad a közönség)
Fenntartási költség | (3) | Évjárat | 1985 |
Előző autója? | Golf I 1.5 diesel | Következő autója? | Mercedes Benz 126 SE |