A tervezői soha nem ültek bele
Céges autóként került a családunkba a CX5.
Nagyon szerettük az előző, hét személyes Citroen Grand Picasso-t, de sajnos a lízing lejárt, és csak kis kocsik, meg a Mazda között lehetett választani.
¤¤¤
Arról, hogy gyors, keveset fogyaszt, jó-e a féke, váltója, vagy sem, írjanak mások, mi ezt nem tudjuk értékelni, mert mást nem vezetünk.
¤¤¤
Nem volt korábban japán autónk, ezért meglepődtünk néhány dolgon. Egy 9+MFt-os járműnél, amit 2014-ben gyártanak, ez nem szabadna előforduljon:
¤¤¤
- sötét a csomagtartó. Sötétben kevés az az icipici lámpa, amit beletettek (hogy mennyire nagy ötlet a franciáknál a kivehető zseblámpa...); ¤¤¤
- nincs kapaszkodó az ajtó oldalsó könyöktámaszán, ezért hosszú úton nem tud mit kezdeni a mitfahrer a kezével; ¤¤¤
- egyszerűen érthetetlen (2014-ben vagyunk? Mazda! Halló! Ez nem 1992...): a pendrive-ot minden alkalommal újra végigolvassa (több, mint egy percig tart), majd elkezdi a legelső számtól lejátszani. Hogy lehet így a gyerekeknek mesét játszani minden reggel, amikor 10 perc a suli??? ¤¤¤
- érthetetlen, hogy milyen elvek alapján osztják fel a különböző beállítási lehetőségeket a kormányról kezelhető, és a kilométeróra mellett látható kijelző, és az érintőképernyő között; ¤¤¤
- a telefonkönyvet minden indításnál beolvassa (ez rendben van), de hihetetlenül lassú: 3 perc. Ez alatt el is felejtem, hogy valakit fel akartam hívni. ¤¤¤
- az ülésmagasság állítás kb. 50 emelés, vagyis nagyon lassú: ha férj-feleség egymás után használja, biztos, hogy egy idő után megutálják az átállítást ¤¤¤
- az első, középső könyöktámasz nem is könyöktámasz, csak egy tároló, így nem állítható a magassága; ¤¤¤
- a nagyon hirdetett kis iDrive-ot semmire sem kell használni: tök felesleges, hiszen az érintőképernyős kijelzőn minden sokkal kényelmesebben állítható. A helyére tehettek volna tárolót; ¤¤¤
- nekünk a sávelhagyás-figyelmeztető nem jött be. Ha éberek vagyunk, zavar, ha már kezd az ember bealudni, nem elég hangos; ¤¤¤
- Semmi
Fenntartási költség | (5) | Évjárat | 2014 |