Kurafi
3 hónapja vettem át hosszas vajúdás után. Már mint én vajúdtam sokáig, amíg eldöntöttem milyen autót vegyek. Mivel régebben is Mazdám volt és elégedett voltam vele, ezért döntöttem is Mazda mellett.
Az autó nagyon gyorsan megjött, gyakorlatilag 2 héten belül át is vehettem. Eleinte féltem, hogy gyenge lesz a motorja, mert itt a Totalcaron is azt írják, hogy csak dízelt szabad venni, de szerintem az 1,8-as benzines motor is bőven jó. Szerintem király a motor. Kiválóan fekszi az utat, nagyon jó a futóműve. A kényelemmel is elégedett vagyok. Jók a tolóajtók.
A fékek is kegyetlenül fognak. A fogyasztása sem vészes. A klíma is jó (elől).
A sebváltója elég átlagos, szerintem nem túl pontos, akad néha.
Ami nem jó, szerintem. Lejtőn a tolóajtó hátravágódik, ha az ember nem tartja vissza. De erre nem mindig számít az ember, ha kinyitja, vagy gyerek ül hátul, esetleg ritka vendég. Lejtőn nehéz belülről becsukni. Az antennával az a bajom, hogy egy átlagos garázsból való kiálláskor mindig le kell szerelni, mert nagyon magas, és nem hajtható, vagy ilyesmi. Ez elég macérás, és előbb-utóbb el gog róla feledkezni az ember, aztán nézheti mit csinált.
A festés egy érdekes dolog. Olvastam, hogy könnyen sérül. Sajnos én is tapasztaltam, hogy egy kőfelverődés után szabályosan lepattant a festék. Ilyennel még nem találkoztam más autónál. Igaz a 3 hónap alatt egy darab, gombostűfejnyi dologról van szó.
A harmadik ülés sorról. Jó, bár rendszeres használatra nem javallt. Egy-egy alkalommal jól jöhet, de nem túl kényelmes a ki és beszállás.
A csomagtartó 5 üléssel nagyon nagy.
Megbízhatóságáról még korai lenne nyilatkozni, de nem hiszem, hogy sok probléma lenne vele a jövőben. Furcsálom is, hogy ilyen kevés fut az utakon.
Összességében jó családi autó, ami nagyon szép kívülről és a tolóajtók egyedivé teszik.
- Semmi.
Még sehova.