Nagyon bejött...
Most már lassan egy éve hajtjuk. Az első tapasztalatokhoz képest, (amiket alább meghagytam) még mindig csak jókat tudok mondani róla. A fogyasztása szerintem osztályelső az ilyen űrtartalmű benzines motorok között. Országúton 80-100 körüli max. tempóval, 4 személlyel, csomagokkal sikerült 4,5 l/100 km-t is produkálni, de az 5 liter nem hajszolva, még klímával is lazán tartható. Csak városban hajtva, vagy autópályán 130-nál 6-6,5 literre saccolnám.
Az utastér méretét azóta sikerült G Astra-val es Ford Focus-szal is összevetni és azokhoz képest a Jazz-t tágasabbnak éreztem. Lehet, hogy centire lemérve ez nem igaz, de szerintem az érzet fontosabb. Nagyon megbízható. 20000 km alatt nem volt észrevehető olajfogyás.
Egyedül, ami kis hiba, hogy néha csikorognak a fékbetétek, főleg hidegben és ezt már többektől is hallottam.
Az első benyomások:
1 hete használjuk. Szinte csak jókat lehetett hallani és olvasni róla... Nem csalódtunk! Mindketten nagyon szeretjük a barátn?mmel. Szuper "kis" autó. A raktér/utastér helykínálata és praktikussága felülmúlhatatlan, nyugodtan egy kategóriával feljebb sorolható.
Fogyasztása meglep?en jó. Hasonlóan hajtva, mint a korábbi 1.1-es Citroen Saxo-mat, kb. hasonló fogyasztást mértem hosszútávon.
- semmi
Fenntartási költség | (9) | Évjárat | 2003 |
Teljesítmény | (7) | Km vásárláskor | 20000 |
Megbízhatóság | (10) | Vezetett km | 22000 |
Előző autója? | Citroen Saxo 1.1 | Következő autója? | erős a gyanúm, hogy Honda :-) |
Verdikt | (8.1/10) |