Csak teszi a dolgát és semmi több
Dimenzióváltás ez a járgány egy Opel után. Nem romlik el, nincs rossz hangulatban, nincs bosszúság. Ha azt mondom, hogy kiszámítható, akkor ez nagyon is illik a kis gépre.
- A helykihasználás nagyon példás: kis helyen elhelyezve a motor de ettől még mindig jól szerelhető. Utastér igen nagy 5 felnőtt kényelmesen elfér (ugyanis nincs alagút, a padlólemez teljesen sík. Csomagtartó 4 embernek összes síelős cuccal együtt 1 hétre kényelmes.
- Az ülések kényelmesek- azonban kényeztetőnek nem nevezném. Ergonomikusak, hosszú ülőfelülettel, remekjó huzattal, jó oldaltartás . 8 évesen sincs egyik ülés sem kiülve.
- Műszerfal, belső kárpitok: dinamikus, fiatalos, jó anyagválasztásokkal. Nincs tele fölösleges világító kacatokkal, egyszerű és minden megtalálható.
- Váltó a műszerfalba építve - kevesebbet kel nyúlni érte a kormánytól (fél nap alatt megszokható) - a padló helyett, remekjó tárolórekesz, középen a padlón
- Igen alacsony fogyasztás országúton. 90-100-as tempónál 5,2-5,5
- Alapjáraton alig hallható motorzaj
- Jó fényerejű lámpák
- Remek kanyarstabilitás, még nagy sebességnél is. Nem túrja az orrát, nem csúszik. Úgy kanyarodik ahogy az ember eltervezi.
- Kiszámítható, tervezhető szervízintervallumok
Ami kevésbé tetszik:
- Nagy fordulókör, a parkolás igen nagy szívás
- Fényszóró H1-es halogénjai 3 havonta kiégnek (szerencsére mezei user által könnyen cserélhető, nekem már 1,5 perc a szint időm)
- Nyikorgó kuplungpedál
- Ez az 1,4es motor nem túl nyomatékos (inkább pörgetni kell ha az ember haladni akar) cserébe tud takarékos is lenni
- Klíma motor bekapcsolását észre lehet venni a motorteljesítményen
- Gyári hangrendszer legjobb esetben is átlagos
- Drága alkatrészek (első lengéscsillapító darabja: 42e)
- Belső világítás (felszereltségtől függ) elég halovány. (én vettem bele egy LED-es panelt, ezzel mondjuk elmegy)
Én tettem bele egy parkolóradart is (6e Ft). Könnyen bele lehet építeni és igensokat javít a parkolási problémákon.
Azoknak ajánlom akik keveset akarnak autóval foglalkozni és sokat autózni...
Az izzókon kívül semmi egyéb bosszantó problémája nincsen. Tervezhető Szervíz és költségek.
Ha valakinek kérdése van írjon bátran!
- fényszóró izzók 3 havonta, gumiszilentek a futóműben, első lengéscsillapító
Fenntartási költség | (7) | Évjárat | 2003 |