Autók » Ford » Focus (2004-2011)

Focus 1,6 TDCI

Verhetetlen ár-érték arány

Munkahelyemen 2,5 millió forintig választhattam céges autót. Miután a családi használta is megengedett, így egyértelműen kombit kerestem. Az, hogy dízel legyen szintén fix volt. Úgy érzem 2009-ben ebből a pénzből a maximumot hoztam ki az akkor két éves 56.000 km-t futott 110 lovas klímás Focus-szal.Előtte soha nem volt Fordom, de miután szeretek lendületesen vezetni, ezért már előre vártam, hogy kipróbálhassam az autó híresen jó futóműveit. Nem is csalódtam. Ami negatívuma viszont, az az nagyon rövid ülőlap, sajnos hosszú utakon ez kimondottan kényelmetlen. Ennek ellenére a hazai céges autópályázás mellett megjártam vele Szicíliát is, elvitt minket Ausztriába síelni, és jól bírta a Horvátország szigeteinek tengerparti murvás útjait is. A jármű ár-érték aránya kiemelkedő. Ha egyszer saját autó kell nagyon esélyes lesz az akkori Focus!
ui. A kocsit még ma is használja a cég jelenleg 210.000 Km és nincs újabb hiba.

- 160.000 km környékén a részecskeszűrőnek lett vége. Tisztíttattuk, ez kb. 200.000 Ft volt.

Fenntartási költség (10) Évjárat 2007
Megbízhatóság (9) Vezetett km 120000