Autók » Ford » Focus (2004-2011)

Focus 1.6 TDCi DPF Trend Sedan

Végül csak összeállt.

Első autó...

Ennek megfelelően rengeteg tanulópénzt is öltem bele, de mindent összevetve nem bántam meg (ami kissé furán hathat).
Beszámított autó volt, Baján. Leginkább a színe és az állapota fogott meg (és szedán), nameg mivel a család jellemzően Ford-ot használ, a motorjaikat is viszonylag ismertük. Kuplung, lendkerék, váltó, futőmű, fék rendben volt, motor is húzott rendesen két hétre rá el is hoztuk.
Hazafele jött ki a DPF hiba (nem tudott regenerálni), szombat delután volt, a kereskedő már sehol. Sebaj megoldjuk. Csak belefutottunk egy olyan kókler bandába akik jóformán beledugtak egy gőzborotvát és kiütették a hibakódot (mert interfészre már nem volt pénzük, többit a Szerelő 1. alatt).
Volt egy klímakompresszor besülés ami magával rántott egy automata szíjfeszítőt is. Egyetlen szerencsénk az volt, hogy ahol ez megtörtént, két sarokra volt egy szerelő aki 3 nap alatt rendberakta. Azóta minden rendben, valószínűleg olcsóbban megoldható lett volna, ha nem első autó és tapasztaltabb vagyok.

Párom ingázott még tavaly, heti 350 km körül, egyszer egy reggel országúton 80 km/h-s tempónál kiszaladt egy kutya elé, le se tudta reagálni. Átszakította a motorvédő lemezt alul és felcsapódott a hűtőre-intercoolerre. Az autó ennek ellenére saját lábán jött haza és ment a szervízig, csak leszabályozott a fedélzeti számítógép.

Volt egy ügyes tolatásom, innen a hátsó sérülés, erről nincs mit írni, kezdő vezetők szerencséje.

Mellesleg az autó remek, igazi utazó kisautó, puhább a futóműve a normál kettes focusnál, hatalmas (530 literes) csomagtartó, országutat pályát nagyon szereti. Nem fogyaszt sokat így bátran tankoljuk bele a prémium osztrák gázolajat, amit meg is hálál (1-2 deci minusz fogyasztás, halkabb motorüzem és az EGR szelep is tisztább tőle, szóval annyira nem feketemágia kategória az a +30 forint literenként)

Hogy szeretjük-e? Abszolút, az összes kezdeti hibája (nameg a saját amatőrségünk) ellenére is. Azóta kitartó útitárs, jó ideig nem lesz lecserélve (pláne ennyi ráfordítás után).

- - Klímarendszer, kompresszorfelújítás, ultrahangos tisztítás, hosszbordásszíj, automata feszítő csere - 190000 HUF - - DPF tisztítás, nyomásszenzor csere - 65000 HUF - - Fékbetét csere - 16000 HUF - - Intercooler, turbócső, hütőjavítás, lökhárító javítás, motorvédő csere, egyebek - 120000 HUF - - Hátsó lökhárító javítás, karosszéria húzás, bal hátsó gyári lámpabúra, fényezés - 80000 HUF - - 180000 km-es nagyszervíz (vezérműszíj, lánc, pumpa, görgők egyebek cseréje), ékszíjtárcsa csere - 180000 HUF - - Kerékagy csavar - 1500 HUF

DPF: http://reszecskeszuro-tisztitas.co/ - messziről kerülendő, 1000 km-t se bírt az autó a garanciát meg nem akarták vállalni és ezt egy turbó feletti haláltánccal gondolták kommunikálni. Fordítva kötöttek be egy nyomásmérőt amitől megőrült a computer és persze maga a szenzor is tönkrement. 85000 forinttal károsítottak meg.DPF + Karosszéria: Homonna utca, hosszas szenvedés után megtalálták a fordítva bekötött szenzort aminek a cseréje 35000 forintomba fájt (először adtak egy próbadarabot két hétre, korrektek voltak.

ESS motor Göd: Nem hiszem, hogy őket be kell mutatni. Ha Fordod van, ide járj. Náluk volt az összes nagyszervíz.

Fenntartási költség (7) Évjárat 2006
Szerviztapasztalat (6) Átlagfogyasztás l
Előző autója? Következő autója?
Verdikt (7.9/10)

Ford Focus 2004 (2005)