Autók » Ford » Focus (2004-2011)

Focus 1,6 TDCi

Szürke, de csak a színe

Azzal kezdem, hogy egy benzines 1,6-os Astra kombi elegance után kezdtem használni a kb trend felszereltségű 5 ajtós Focust. Egy manuális klímán kívül semmi extra nincs benne. Mégis sokkal kényelmesebbek az ülések. Főleg elől, de hátul is jobban be tudom tenni a gyerekülést. A csomagtartója elegendő ha normál cuccokat szállít az ember és nem építkezéshez használja. Én megpakolva (2 heti ruha, gyerekágy, babkocsi, stb) megjártam 3 fővel egy európai utazást.
A motor nagyon jó, nekem jobban bejön a dízel, mint a hasonló benzines, persze nem szabad elfelejteni, hogy nyomaték szempontjából nem lehet összehasonlítani... Hidegen kicsit morog, illetve 140 felett kezd hangossá válni, ennyi. Fogyasztás 5-5,5l. Hajtva nekem max 6,5l volt.
Egyszer sajnos megállt - szerencsére még - a ház előtt, valami cső szétrepedt, és cserélni kellett 1-2 alkatrészt, sajnos nem egészen értettem a szervízben, hogy mi a probléma, nem beszéltem anyanyelvi szinten a "külföldit"...
Következő autónak is választanám, de inkább kombiban.

- Valamelyik cső a motortérben szétment, ezért a folyadék (nem tudom pontosan melyik) kifolyt és generátort cseréltek a szervízben.

Nem lényeges, küldföldön használom. (Sajnos ez az összpontszámot rontani fogja...)

Fenntartási költség (8) Évjárat 2006
Előző autója? Astra 1,6 16V kombi Következő autója? Ford Focus vagy C-Max