Szomjas teve
Elveim ellenére írok (50 ezer km-nél kevesebb futás alatt nem lehet eldönteni, hogy valójában milyen a gép), de két és fél hónap után elváltak útjaink (ez alatt az idő alatt 18000 km azért valamilyen alapot ad) A megbízhatóság megítélésében ezért nem vagyok kompetens. Az autó korrekt. A futóműve, a csomagtartója (az 5 ajtósé is!)a belső kialakítása nagyon ott van. A hangrenszer a vártnál jobb. A kényelmet számomra csak a középkonzol rontotta, akárhogy ültem, nyomta a térdem. Motorikusan viszont egy halál. Céges autóként hajtottam, de igencsak kíméltem, már-már öregurasan hajtva 7-7,5 volt a fogyasztása országúton max. 120, de inkább csak 110 csúcssbességgel. Persze előfordult, hogy kissé jobban kellett nyomni neki autópálya 130-140 utazóval már 8,5. 160(ez nem neki való) pedig 9,5. 130 -nál már 4000 -et fordul, kell is pörgetni ha tempózni akar vele az ember. Összefoglalva, nyugdíjasként éves szinten 10000 km megtételére nyugodtan ajánlom. Ebben az esetben a fogyasztás is kisebb probléma. De, ha valaki többet akarja hajtani, autópályázni akar vele akkor nagyobb motort válasszon, ha rám hallgat!
- Csak a szélvédő pattant meg bámulatosan könnyen. (Több autón is a flottában.)
Ford Simő - van rosszabb
Fenntartási költség | (6) | Évjárat | 2006 |