Autók » Ford » Focus (2004-2011)

Focus 1.6Ti-VCT

Szlogen? Csalódás!

2005 Novembere óta van meg az Új Focus amit hajtok. Ez egy 1.6TiVCT (115LE-s) Trend felszereltség? kiadás.
A kellemetlen élmények már az átvételt?l számított 3.napon kezd?dtek, amikor szüleimhez akartam hazamenni, hogy büszkén megmutassam az új járm?vet. Arra lettem figyelmes az M3-on haladva autópálya tempónál, hogy az autó vízh?méséklete 60°C-ra leesett. Autóval félreálltam, majd állóhelyzetben vártam, hogy bemelegedjen...nem történt meg. Tréler jött érte, azon vitték el az ´újdonságot´.
Az els? márkaszervíz ahová vitték, 2nap múlva adta vissza a járm?vet, megcsináltuk felkiáltással....a számlán csak 1 órás munkadíj volt feltüntetve (semmi alkatrészcsere). Kérdésemre az a válasz jött, hogy "az elektronika volt rosszul programozva, azt programozták át"?!!! Kérdeztem akkor a 2nap alatt belehajtott 2500km alatt miért nem volt gond az autóval? semmilyen választ se kaptam.
Mondanom se kell, hogy 4 nappal kés?bb, a probléma megint el?jött, autópályán való haladáskor a víz ismét h?lni, majd melegedni, majd ismét h?lni kezdett. Ezt úgy kell elképzelni, hogy kb 1órás folyamatos út alatt a vízh?fok 65-90°C között járkált.
Autót ismét szervízbe vitték, ekkor Termosztátot cseréltek benne, de a probléma nem szünt meg. Újbóli szervízelés (2hetes kocsinál 3. alkalom) hozott sikert -eddig úgy néz ki - amikor vmi szenzort cseréltek ki benne. BOSSZANTÓ!
Ehhez jön még, hogy a motortól többet vártam, szerintem az el?z? 1.6-os Fóka jobban ment. Ráadásul kevesebbet fogyasztott. A mai világban még kimondani is szörny?, hogy egy változószelepvezérlés? 1.6-os! autó 10-12litert fogyasszon 100km-en!!!!!
Ezen felül olyan zajok, csörgések keserítik a használója életét, mint a hideg id?ben indítás után hallatszó Kattogó hangok (mintha dízel lenne) a motortér jobb oldala fel?l (pár perc után elmúlik), továbbá a jobb oldalt hátulról jöv? nyekerg? hang autópálya tempónál és a legzavaróbb a bal oldalt el?lr?l jöv? kattogó/nyöszörg? hang autópálya tempónál...amit még behatárolni se sikerült hogy a motortérb?l vagy a m?szerfalból jön......
Emellé jön az az apróbb kellemetlenség, hogy az összes víz és hó az utastérbe illetve a csomagtartóba folyik ha az ember az ajtókat kinyitja..:-( (ilyet legel?ször a korábbi A6-on tapasztaltam)

Hogy jót is írjak, a váltó, futóm? nagyon tetszik! Az autó stabil, egyenesfutása nagyon jó, jól vezethet?, kényelmes még hosszú távon is! Formája szép, beltere elegáns, bár nem annyira futurisztikus mint az egyes Fóka m?szerfala. CD-játszója szépen szól. Elég tágas is, bár hátul lehetne több lábtér. Csomagtartója csak akkor elgend? méret? ha szükségpótkerékkel rendeljük meg.

Sajnos a márka szlogenjével nem tudok egyetérteni.....és azt vettem észre, hogy a problémáim nem egyediek, hanem többen jártunk így sorstársak.

- Termosztát csere, vmi szenzor csere (vízh?fokkal kapcsolatban?)

Inkább nem adnám meg....

Fenntartási költség (5) Évjárat 2005
Előző autója? Focus Következő autója?
Verdikt (4.6/10)

Ford Focus 2004 (2005)