Sprinter és hosszútávfutó egyben
Már egy éve, hogy használjuk. Sokat vártunk/vártam tőle, de még többet kaptunk! Mondjuk elég döcögősan indult a "kapcsolatunk", mivel 15 hetet(!) kellett rá várni! De megérte! Nekem nagyon tetszik a színe, de nem is az a lényeg a számomra. A futómű, a motor és a kormányzás nagyon jó. Még terhelten is megy, mint a szél, bár olyankor nem olyan fickós, mintha egyedül ülök benne! ;)
Elöl-hátul kényelmesek az ülések, Horvátországot megjártuk vele öten, és túl sok panaszt nem hallottam! :) Menyasszonyom szerint a kategóriájában messze ez a legkényelmesebb - elöl-hátul egyaránt!
A csomagtartó baromi nagy, bár ennyi nőnek még ez is kevés! :) (Lehet, hogy egy nyergest kellett volna venni!)
A belső borítások tényleg nem valami szépek, tiszta műanyag minden, de nem tapogatni kell, hanem utazni benne!
A felszereltsége egész jó: Trend csomag+tempomat,bőr kormány,hővédő szélvédő, metálfény, meg még egy-két apróság.
Eddig nem volt vele semmi nagyobb gondunk két esetet kivéve. Akkor lássuk:
1. Március elején álltam a piros lámpánál, sípoló hang+piros LED+"ENGINE SYSTEM FAULT" üzenet. Leállítottam, újraindításkor eltűnt, majd megint megjelent. Telefon a központba, tréler+csereautó jön, várjak. Na, ekkor vitték a Vagéphez. Több, mint egy hetet volt náluk, közben tréleren megjárta Nyíregyházát, mert a miskolciak számítógépe nem volt jó. Szerintük szoftverhiba volt, újat akartak telepíteni. Többszöri kísérletre sikerült is a pesti szakértőnek! Utána minden szép és jó.
2. Kb. két hete bírt ki! Garázsból állnék ki, gyújtás rá, és láss csodát, újból jönnek a hibaüzenetek! Eljárás ld. fentebb! Bár előtte megpróbáltam "lábon" elvinni Miskolcra, de az utca végénél lévő emelkedőn rájöttem, hogy a 110-ből nem maradt még 30 paci sem! Szóval innentől kezdve vártam megint a trélert! Megint Vagép, megint könyörgés csereautóért (mivel munkaeszköz), de a kötelező 3 nap után hallani sem akartak róla, de a javítási határidőt sem tudták megmondani! 2 nap után szóltak, hogy van csereautó! Mivel rájöttek, mi a baja és hogy mennyi idő megjavítani (2 nap), már egyből találtak egy csereautót (mily´ meglepő)! Végül kiderült, hogy beázott az izzítógyertyák reléje, és ez tiltotta le vezérlést. Szóval ennyi volt! Szerintem ez volt a baja az első alkalommal is, csak nem jöttek rá első alkalommal! Ja igen, ekkor volt benne 12,000 km.
Azóta szerencsére semmi gond (kopp-kopp), de ne is legyen.
Már túl van egy szervízen, de már nem Miskolcra vittem , hanem ahol vettük, Debrecenbe. Ott gyorsan és jól elvégeztek mindent, igaz van ismerős! ;)
A fogyasztása kiváló, kevesebbet eszik, mint az előző Swiftünk! Autópályán 120-nál 5 liter, országúton 90-nél 4 liter, átlagban 4,5! És a fedélzeti számítógép is jól mér! 1000 km-t mindig elmegy egy tankkal! Ha a teljes futás átlagát nézzük, akkor sincs szerintem 5 liter!
Használni kíméletesen használom, sokszor ha ráérek, már 2000-nél váltok fentebb, de lassításnál is előbb a motorfék, utána csak a pedál! De néha azért megtornáztatom, nehogy elgémberedjenek a dugattyúi! ;)
A tükörlap az én bűnöm, túl keskeny a garázsajtó, egyszer nem figyeltem oda, és már roppant is. Szerencsére csak az üveg tört el, meg egy pici darab a tükörházból, da a mechanikának semmi baja sem lett.
Ja, és néha nyikorog a kuplung-pedál. Megolajoztuk, abbahagyta, da nagy melegben még olykor előjön. De nem vészes, csak meg kell szokni! :)
A fűtés télen tényleg lassan indul, de hát ez a dízel egyik hátránya. Amúgy a múlt téli nagy hidegekben is simán indult 8-10 órás szabadtéri állás után is.
- izzítógyertya reléje (garanciálisan cserélték)
- jobb tükörlap - túl keskeny a garázsajtó ;) - 9,000 Ft
Ford Vagép - Miskolc
Ide vitte a tréler - sajnos!
Auto Escort - Debrecen
Készségesek, gyorsak