Autók » Ford » Focus (2004-2011)

Focus 1,6

Olcsó´?´ szürke átlag

Csak mint bérautóval volt szerencsém majd 1 hónapig járni vele, de meglehet?sen intenzíven. Így a tartósságáról nem sokat tudok írni, csak a használhatóságáról.

Ami pozitív, hogy semmi sem zörög, nem lötyög. Jóérzéssel csukódnak az ajtók, a 100 lovas motor sem túl hangos átlag autózásnál. Viszont az áttételezés nem olyan sikeres 100-130 között, ahol csak igen lassan gyorsul. Országúti el?zés így szóba sem jöhet. Hozzá tartozik ugyan, hogy utánna mintha ismét jobban szaporázná. Sajnos nagyon kell pörgetni hogy menjen, nem igazán egy dinamikus autó. Átlagosan gyorsul, sem jobban, sem kevésbé mint a tömeg.

Fogyasztását ehhez képest soknak tartom. az 5000 km alatt 8 literes átlag jött ki vegyes használatban 4 feln?tt + annyi csomag amit csak bele lehet tuszkolni (ami nem sok), és gyakori légkondi. Ami szerintem több mint ett?l a járgánytól elvárható kellene legyen.

Ha a kinti h?mérséklet a harminc fokok fels? részébe kúszik, a hátul ül?knek igencsak kevés hideg jut. az elosztás sem túl szerencsés, és a klíma is gyenge.

hiba még, hogy nagy sebességnél a motortérfed? er?sen remeg, mintha nem lenne jól lecsukva. Igen fokozott a kiláthatóság hátra a szük ablakokon..

Bérautónak elmegy, de megvenni?? hmm...

- -

Fenntartási költség (5) Évjárat 2005
Előző autója? Következő autója?
Verdikt (4.3/10)

Ford Focus 2004 (2005)