Nála jobban csak az Anyámban bíztam!
Vásásárlásnál a legfontosabb szempont volt az olcsó üzemeltetés, jó fogyasztás, szép formatervezés, viszonylag tágas belsőtér. (kombiról beszélünk). AKKOR KEZDEM!!Csere: 120ezer: olaj, olajszűrő, légszűrő. 140ezer u.a! 160ezer u.a. 180ezer betétek, tárcsák.200ezer olaj,stb, 220ezer u.a. 240ezer u.a. 260ezer első üzemanyagszűrő csere,+ u.a. 280ezer megint csak a kötelező olaj,stb.. Unalmas mi?! Volt már 1 pár autóm, de ilyet még nem láttam, és nem is hallottam senkitől hogy közel 300000ezer kilómétert lefut 1 diesel mindenféle komolyabb gond nélkül!Eddigi autóim:lada, scirocco, tipo,sierra,opel,transporter,focus I,honda.. Talán a honda, meg a scirocco 1.8 volt még hasonlóan igénytelen. Nekem az I-es focussal is voltak apró problémáim, de ezzel a diesellel semmi! Igaz garantált km volt benne, ami nagyon fontos. A LEGFONTOSABB!! Itthon sajnos az autók 80%ban meg vannak buherálva! A km óra állása a legtöbb esetben közel sem fedi a valóságot sajnos.. Nagyon megnézni a kiszemelt példányt! Ami az igazsághoz tartozik: Csak 90 lóerös diesel típust ajánlanék mindenkinek, mert a 110-essel sok a baj. /túl van hegyezve az 1.6-os motor/ A benzinesek 1.6 -ig lomhák, és sokat fogyasztanak!A vezetési élménye közepesnek mondható. Én 2500 fölött szinte mindíg elváltok, mert fölösleges tovább forgatni szerintem.Ne feledd, ez nem versenyautó!Hihetetlen mit bír ez a kis 1.6-os peugeot fejlesztésű motor! A belső design is jól eltalált. Hosszú úton 140 körüli átlagot utaztam vele. Ismétlem: Csak a kopó alkatrészeket cseréltem benne 290000ezer km-ig. Mit vettem? Hát ford focus 1.6tdci 90le, CSAK 2010-es évjáratot. Ha meg megkattanok, a garázsban ott pihen a honda CBR! :) Jó vásárlást!
- Első tompított fényszóró égők 3havonta :) gyári hátsó kipufogódob 280000km után kezdett korrodálni :)) fékbetétek, féktárcsa garnitúra, ezenkívül csak a kötelezök! (olaj,szűrők,)
ÉÉÉN! Csak Én!! Dehát nem volt mit..
Fenntartási költség | (10) | Évjárat | 2007 |
Megbízhatóság | (10) | Vezetett km | 190000 |