Autók » Ford » Focus (2004-2011)

Focus 1.4 trend

Nagydarab piás

Decemberben vettük át a "drágaszágot" kb. két hónap fejtörés után. Nehéz volt a választás (Focus, C4, Octavia Tour, Astra H, Megane). Én a C4-et akartam, de de mindent összehasonlítva (cascó, hitel, szervíz) és a nejem nyomására Focus lett belőle. Nem bántam meg.
Az 1.4-es motortól kicsit tartottam, mert 80 lóerő egy 1200 kilós autóhoz kevésnek tűnik. A próbaúton egy 1.6-ost próbáltunk, az nagyon ment. Rosszabbra számítottam, de kellemesen csalódtam. Nem egy tűzről pattant menyecske, de kényelmesen lehet vele autózni. Az eddigi 5000 km (60-40 város-közút) során a fogyasztása soknak tűnt, de az enyhüléssel ez is kezdett mérséklődni. Az értékesítő azt mondta, hogy kell neki 5-7000 km mire beáll az ideális. A kezdeti 8.4 l után most 7.4 l körül tart. Én 7 l-rel kieggyeznék. A futóműve egyszerűen zseniális. A Punto után mindha vizen járna.
Az autó egyébként nagyon egyben van. Nagyon jó az összeszerelés minősége! Szép a műszerfal és jó az anyaga. Talán kicsit konzervatívabb, mint az előd volt, de tetszik. Ami hiányzik az egy darabka kárpit az ajtókról. A vezetőülés kicsit furca volt deréktájban első ülésre, de hamar megszoktam. Nagyon jó az oldal tartása. Hamar meg lehetett találni az ideális pozíciót. A hátsó tér hatalmas. Magam mögé beülve (185 cm) bőven van még hely. A csomagtartó hatalmas, jól pakolható. Nagyon szépen szól a gyári hat hangszórós cd. Jó a kormány fogása és pozícója.
Ami nem tetszik: az ajtókárpit hiánya.
Összegezve az új Focus egy nagyon jó, precízen összerakott autó. A Ford jelmondatából igaz rá a Minőség. A Megbízhatóság majd kiderül az évek során.

- a csomagtarto zár cserélve, mert a központizár nyitott menetközben.

Ford Petrányi Üllői út

Fenntartási költség (9) Évjárat 2005