Autók » Ford » Focus (2004-2011)

Focus 16 TDCI 90 LE Ambiente

Mindennapi Ford-ulat

2006-ban autót cserélt a cégünk. Elsődleges szempont az volt,hogy
olcsó legyen a fenntartása azért menni is tudjon és egy kis "luxus" is legyen benne mint pl: A/C és Air bag. A tender győztes a Ford lett,mint ez időtájt nagyon sok cégnél. A korábbi autómmal nem lenne fair összehasonlítani, mert az egy igen jól felszerelt Megane II.
volt, ráadásul kombi. A nagyfőnök azt mondta, akinek jobb kell a Focus-nál, az vegyen magának. Nos, ez egy alap típusú diesel Focus II.
Extra szinte alig van benne. Valóban nagyon sokáig kellett szokni a Megane után.
Azt kissé meredeknek tartom, hogy több mint 4 misiért nincs ködlámpa,távirányítású központizár, és van pofájuk kazettás magnót adni két vagy négy hangszóróval. Jó tanácsként mondom, hogy ha kereskedésben lennének "olyan aranyosak", hogy 70 rugóért új kulcsot csinálnak azért, hogy már a kapuból tudjuk nyitni az ajtót, NE tegyük. Ugyanis mi bruttó 36-ért oldottuk meg a problémát egy riasztóval és ablakemelő modullal. Alapjában véve nem rossz verda, arra tökéletes, amire használom ,talán többre is. Sok rosszat nem tudok rá mondani. Soha nem hagyott ott sehol, és mindig röffen, ha kérem. Egyetlen probléma volt vele, hogy az egyik lengéscsillapító kiment benne. Az viszont olyan sumák módon, hogy csak akkor vettük észre, amikor teljesen megette a jobb oldali gumikat. Összességében
egy közepes autó, igazi céges ló. Szerintem magamnak sosem vennék, mert vannak dolgok, amik rövid idő után le- vagy szétestek. Leggyengébb pontjai közé sorolnám a kárpitot, ami többször gondolt egyet és helyenként elhagyta magát. A fogyasztása jónak mondható, de lehet hogy azért, mert nem csak gázolajjal, hanem izzókkal is megy. Azt rengeteget eszik. Igazából nem indított különösebb érzéseket bennem. Jól eldolgozunk együtt. Azért inkább szeretem, mint nem.

- Lengéscsillapító és stabilizátor.Garanciában csere

Ford Petrányi Üllöi út.