Autók » Ford » Focus (2004-2011)

Focus 1,6 Trend

Megpróbáltam objektíven értékelni

Kedvelem a járgányt, több Fordom is volt már, amikkel maximálisan meg voltam elégedve, és ezzel sincs gond, mind motorikusan, mind menettulajdonságaiban ott van, amit ettől a kategóriától elvárok. Végigolvasva néhány pozitív és negatív ítéletet, úgy döntöttem, hogy csak a negatívumokat írom le, talán ez többet segít annak, aki döntés előtt áll (kell-e neki ezekkel a kompromisszumokkal vagy sem). Tehát a negatívumok, amik nem nagyok, inkább bosszantóak: nevetségesen kicsinyesnek tartom, hogy kihagynak belőle (mármint + pénzt kének érte) olyan apróságokat, amiket egy ilyen kategóriás modellbe alapból bele kell pakolni, pl. könyöktámasz, hátsó elektromos ablakemelő vagy a motorháztető gázrugós emelése), ez számomra rossz üzenet, és nem kerülne szinte semmibe. Nem lehet beprogramozni a központi zárat arra, hogy a csomagtartót ne nyissa ki a vezető ajtajával együtt. A középkonzolt elméretezték, nekem (186 cm magas vagyok) nehéz volt megtalálni azt a lábpozíciót, amivel kényelmesen tudom a gázt nyomni, még szerncse, hogy hosszú útra ott a tempomat. Az ötajtós csomagtere nem túl nagy, akinek fontos a nagy csomagtérkapacitás, vegyen négyajtós modellt. Azt hiszem ennyi.

- semmi

Ford Piramis

Fenntartási költség (8) Évjárat 2005
Megbízhatóság (9) Vezetett km 12000
Előző autója? Corolla 1,6 Következő autója? mivel nincs felső kategóriás Ford, ezért Audi
Verdikt (7.6/10)

Ford Focus 2004 (2005)