Autók » Ford » Focus (2004-2011)

Focus 1.6 TDCi Kombi 110LE

Megbízható rabszolga

Amikor átvettem a céges Ford Focus-omat nem gondoltam volna hogy ekkorát fogok csalódni, pozitívan. Ez előtt egy benzines Nissan Almera-m volt, az az igazság össze sem lehet őket hasonlítani, a Ford klasszisokkal jobb autó. 42ezer km-t tettem bele, aminek 90%-a közút vagy autópálya, nem mondanám, hogy kíméltem de nagyon meg vagyok vele elégedve, különösen a dízel motorja lenyűgöző teljesítményű. Most fogok átülni egy 1.6-os 110 lovas dízelbe, amiben 7 sebességes fokozatmentes automata váltó van, nagyon kiváncsi vagyok...
Szóval átültem: most tartok 54.000 km-nél és azt kell mondanom nem csalódtam! A váltó fantasztikus, sajnos ez a fogyasztáson is meglátszik, mert nem nagyon tudom a 7 literes APEH norma alatt tartani. Vagy csak az én lábam nehéz? Az első kisebb hibák megjelentek, de ennek ellenére még mindig nagyon meg vagyok elégedve az autóval. Sajnos az autómata váltó előnyét nem tudom kihasználni mert a kilóméterek java részét még mindig autópályán és közuton futom.
A fedélzeti számítógép adatai nagyon pontatlanok, sokkal inkább a rutinra mint annak a számaira szabad hagyatkozni. Az mutatott átlagfogyasztás érték kb egy literrel kevesebb a valósnál, és ezen a szervízben sem tudtak változtatni...
Hosszú távú vezetéshez, nem lenne baj ha az első ülések kényelmesebbek lennének! Ja és a mechanikus váltót még negyedikbe kapcsolva is meg lehet ropogtatni! Mint minden német autóhoz, úgy ehhez is minden kényelmi felszerelést külön kell rendelni nem is alacsony áron!

- 2 és fél év alatt két Focus Kombit volt szerencsém hajtani: az elsőbe 42.000 km-t tettem bele, ez idő alatt a kötelező szervizeken kívül semmi baja sem volt
- a másodikkal most tartok 131.000 km-nél de semmi komoly, hacsak az nem hogy vezérműláncot kellett cserélni, valamint immár kétszer beázott és szétrohadt a rendszámtáblát megvilágító lámpa. Mindez garanciális és azonnal cserélék, kérdés és kérés nélkül. Bátran ajánlom mindenkinek, aki szereti a kényelmet, megbizhatóságot és a kiválló német minőséget!

Auto Fort, Könyves Kálmán krt.
Eddig az ígéretek ellenére még soha nem szóltak a kötelező 20ezres szervizeknél hogy kész az autó mehetek érte, pedig ígérték. Elég gyakori vendég vagyok, aztán mindig záráskor kapkodtak, hogy hogyan is adják át az autót...

Váltottam!
Már a Ford Ivanicshoz járok. Nem lehet összehasonlítani a két szervízt, itt minden szép és jó, csak dícsérni tudom a céget!

Fenntartási költség (6) Évjárat 2006
Előző autója? Almera Következő autója? Új Ford Mondeo 2.0 TDCi