Kiváló családi autó
Beleszerettem és valamennyi márka 1.6-val összevetve mint győztest megvettem. A fogyasztás először 7 és 8.5 liter között volt, pedig kíméletesen járattam be. 15.000 után nagyon jó a fogyasztás klímázva is 6,3- 6.7 között. Hüledezek mikor 10 litereket olvasok itt az ítéletek között! Igaz én 180 km/h -val nem hajtom.Tempomattal jobbak a fogyasztási adatok. l-2 utassal igen dimaikus az autó. Ár érték arányban verhetetlen. Méreteit tekintve nyugodtan lehetne középkategóriás /115 LE-s motor,530 literes csomagtér,/. Ára viszont l millióval kevesebb a legtöbb középkategóriás induló autójánál. Nagyon jó a futómű úttartása, de ami számomra hiba hogy nagyon behozza az utastérbe az útzajokat egyenetlenségeket. A téli gumival ezek a zajok lényegesen mérsékeltebbek. A hátramenetet hidegen néha csak másodikra veszi be. /Lehet hogy rossz helyre teszem?/Kiváló a CD rádió és a hangzás. A kilátás hátra lehetne jobb, érezni kell az autót. Az olajcserékig nem tapasztaltam olajfogyasztást, mint azt némely presztízs márkánál néhányan írták. Én alacsony fordulaton is dinamikusnak találom. Volt nálam egy másik márka 1.6-os benzinese l hétre tesztelésre, az 2500 fordulatig mint a csiga olyan volt.A belsejében az utastérben nem zörög semmi. Feleségem is nagyon szereti, úgy mondja biztonságban érzi magát benne. Öt csillagosütközési tesztje erre fel is jogosítja, bár ne legyen szükség rá soha. Összeségében elégedett vagyok vele.
- Még semmi
Ford strauss Szombathely