kék szépség
Március elején vettem. Sürgős volt, mert az előző Renault Meganom 1,6 16 Sedan megint "betegeskedett" Lehet, hogy furcsa de azért szerettem azt a kocsit, csak az volt a baj, mire egyik hibáját megcsinálták, lett másik kettő helyette.
Szóval: Ford Focus
Egy szalonautót vettem meg, így sikerült a gyors váltás. A kereskedő maximálisan segítőkész volt alkudni is sikerült az árból.
Nem vagyok autós szakértő, de azért a kategóriában szinte mindent megnéztem és amit lehetett kipróbáltam a családdal együtt / 2 felnőtt, két tinilány / Japánok, elismerem, hogy jók, de belül szűk volt a hely. Francia autók, szépek, kényelmesek, de ha nem mennek? - már nem veszek. A Jetta nagyon szép, meg is ingott a család női fele, itt viszont a fenntartás / hitel és biztosítás / jóval drágább. Skoda Octavia nagyon szép, de régi a motor. Végül a Focus maradt. Nagyon szép, elegáns a formája szerintem, tényleg úgy néz ki akár egy Mondeó. Remek a futómű és a váltó is. Vezettem egy ideig az általában nagyon dicsért Corollát, szerintem váltó terén a Focus messze veri. Nagyon kényelmes, igen maszív a felépítése, nagy a csomagtartó / Lányos apukák figyelmébe ajánlom / A belső tér is jó / kár, hogy a trendnél csak "kopogós műanyagok vannak az ajtónál / a ghia belül jóval szebb, gazdag a felszereltség: 6 lufi, digit klíma. A tempomat, nagyon tetszik, nekem ez újdonság volt. A fogyasztás terén többen írták, hogy sokat fogyaszt. Ez az elején nálam is így volt, de kb. 5000 km után már lecsökkent, szerintem normális szintre, 7-8 l. Ez azért attól is fűgg, ki, hogyan használja. Egyszer kipróbáltam abszolút "normális vezetéssel": 90-100 országúton, 120 autópályán, ahol lehetett tempomattal mentem. Kb 600 km volt a megtett út, így 6,8 l volt az átlagfogyasztás.
Kedvező a hitel hozzá és a biztosítás is. /A Jetta biztosítása több mint kétszer többe került volna, azonos feltételek mellett. /
Azért vannak negatívumok is. Apró "meghibásodások", igaz ezeket szó nélkül, garanciálisan rendezték / klíma, klíma visszajelző foltos volt, most az első szélvédő gumi része felpuposodott + a csomagtartó nyitása nem megfelelő.
Összességében azért elégedett vagyok, úgy érzem, jól választottam.
- A digitális klíma kijelzőjén folt volt. Erre a vásárlásnál felhívták a figyelmem. Azt mondták, ez el fog múlni, ha mégsem, akkor kicserélik. Végül kicserélték, természetesen garanciában.
- Elromlott a klíma is egyszer, azt is javították garanciában.
Ford szervíz, Veszprém
Fenntartási költség | (8) | Évjárat | 2006 |