Kategória Királya
Az autót cégautóként használom. Az autóm 1.6 TDCI motorral szerelt TREND kivitel. Az eddig megtett 270.000 km alatt volt időm megismerni. Használat módja röviden: 2/3 autópálya, 1/3 város TELITALPPAL, nincs időm babusgatni, finomkodni. Azt hiszem, a használatom felér egy kemény tartósteszttel.
Kezdem azzal a kevés dologgal, ami nem tetszik, (de a lényeget nem befolyásolja):
- kemény műanyag oldalkárpitok
- könnyen koszolódó üléskárpit
- gyakori izzócsere
Ez a típus egy igen kiforrott konstrukció, imádom. Kategóriájának egyik legfenntarthatóbb és legszerethetőbb autója. Sajátként Opeleim voltak ( Focus után soha többé Opelt) , vezettem mindent ebből a kategóriából, de bizton állíthatom, hogy az egyik legjobb vétel ebben az osztályban. Nagyon dinamikusan lehet vele közlekedni, amihez nagyban hozzájárul a bajnok futómű. Pengeéles kormányozhatóság, extra kanyarsebesség, szinte terpeszt a kanyarban, ragad az íven. A motor nagyon közvetlen, bár 1500-ig nem harapós viszont utána keményen nekilódul, igen jól illik szerintem ehhez a tömeghez. Fogyasztása 6-6.4 l között jön ki forszírozott vezetéssel. A váltó pontos, jól megvezetett, precízen kapcsolható.
Fenntarthatósága nagyon baráti, 20.000 km-kénti kötelezőn kívül, 150.000 km-nél generátorcsere, 250.000 km-nél turbó+turbócső csere, úgy gondolom, hogy ennyi belefér, főleg egy olyan hajszolt autónál, mint az enyém. A saját ASTRA H-ra 2 hónap alatt 100.000 és 103.000km-nél, 3.000 km-en belül, annyit ráköltöttem, mint erre a cég 5 év alatt sem, úgyhogy gyorsan el is adtam és megvettem a saját FOCUSOMAT igaz 1.6 benzines kivitelben 80.000 km-el (hosszabb km után arról is beszámolok).
Összességében egy nagyon jó autó, ami cégautónak beválik az egy magánembernek tökéletes vétel. Úgy gondolom, hogy nem véletlen, hogy a legkedveltebb flottaautó típus.
- 150.000 km - Generátor csere - 250.000 km - Turbó+Turbócső csere - Gyakori izzócsere
Fenntartási költség | (10) | Évjárat | 2006 |
Előző autója? | Astra H | Következő autója? | Focus v Mondeo |