Hidegen hagy
Teljesen érzelmek nélkül hagy ez az autó, racionális döntés alapján vettük, 2 millió alatt kerestünk megbízható, olcsón fenntartható kombit tempomattal.
A 2000 ccm-es benzinmotor jól mozgatja az autó 1.300 kg-ját, nem bukik orra, ha bekapcsolom a klímát, elfogadhatóan megy és fogyaszt, csendes, kényelmes. Csomagtartója elég nagy, sík padló, jól pakolható. Belül kényelmesen elfér minden és mindenki, még mögöttem is (185 cm). Plüss üléseket az ötfokozatú ülésfűtés melegíti, automata ablaktörlője és automata világítása is hibátlanul működik. Digitális klíma ésszel dolgozik, amíg nem elég meleg a motor, nem nyomja a hideget. Okos.
Ez maradt meg bennem, mint pozitívum, azóta csak szívok.
Ötödik hete van folyamatosan szervizben. A motorja random hengerkimaradásokat produkál. Tegnap hoztam el a szervizből ismét, azzal a felkiáltással, hogy már egy hete mérik, próbálják, nézik, jó, próbáljam ki. Ma reggel sz*rt be ismét alattam, a Budafoki úton durrogtam végig 2-3 hengerrel, a lakók gyanítom frászt kaptak, a mögöttem jövő mindenesetre lemaradt. A katalizátort is tönkretette ez a probléma, aminek a pótlása 300.000.- lesz, örülök.
Nem haragszom rá, borzasztóan hidegen hagy ez a f*stalicska. Ha sikerül megjavítani, és hónapokig jó is lesz, akkor eladom a f*szba. Életem legsz*rabb autója és legrosszabb vétele.
- @107.822 km - hűtőfolyadék tartály csere 15.000.- - @109.410 km - generátor csere - 48.550.- - @111.158 km - feltörték, zárdugózás - 24.000.-, ellopták a pótkereket és a csomagtér rolót (pótlás 15.000.-) - @111.158 km - kormánymű javítás - 25.000.- - @113.080 km - felni felújítás - 50.000.- (ez nem az autó hibája) - @123.541 km és azóta is (5 hete) - hengerkimaradás probléma, eddig nem sikerült megjavítani, eddigi költség kb. 100.000.- - A katalizátor is emiatt ment tönkre 300.000.-
Tibi
Bosch Pryma