Fekete vaddisznó
Az autót újonnan vásároltam , egy TDCI Fiesta után amivel nagyon elégedett voltam , csakhát a lovak....Szerettem volna egy olyan autót ami igazán jól néz ki és a haverok PDTDI-ével is partiban van , de mégsem egy "népautó"
Így vásároltam egy 2 l-es dízel vaddisznót gyári spoiler szettel , ültetéssel , sportüléssel, ST 18-as felnivel és jópár extrával ! Az ára nem volt kevés, de minden nap amikor beleülök azt érzem MEGÉRTE!!! És ez a fontos.
Összehasonlítási alapom tehát már a márkán belülről és az ismerősök "chippelt" Passat-jaival is van , de azt állíthatom , hogy ez egy nagyon eltalált autó ebben a kivitelben.A festésnél a Fiestánál tapsztaltakara hagyatkozva miszerint a gyári Deep Navy alapszín nagyon könnyen sérül és nehéz javítani választottam némi felárért a Panther Black nevű feketemetált.Az autónak nagy sok jó tulajdonságát tudnám említeni pl.: a futómű. Szerintem nagyon jó , kiváló az úttartása és a fékek szerintem ebben a kategóriában a felső régióhoz tartoznak. 300 mm-es féktárcsákat nem sok ilyen kategóriájú autón találni. A motor és a váltó is nagyon korrekt , meglepően jól megy , bár a végáttétel kicsit rövidre sikerült ( a gyári vége 208 km/h) amit az ember nem sűrűn használ ki , de cserében a kategória egyik legjobb gyorsulása ( 9.2 mp/100 km/h) és rugalmassága az övé! A fogyasztás nem tudom kinek hogy alakul de nekem olyan 6.8-nál kevesebb soha nem sikerül és 7.5 fölé sem bírom tornázni.Hozzáteszem nem szoktam sűrűn lassan járni.A gyári világítás is egész jó rajta , de én bi-Xenonra cseréltem és azt hiszem így nem kell félnem a sötétben sem.
Szerintem nagy sok olyan aprósággal rendelkezik ami re az ember azt mondja , hogy próbáltak a vezető kedvében járni ( pl. ha bekapcsolt ablaktörlönél hátramenetet kapcsolunk akkor a hátsó szélvédőn is töröl egyet, az ablakmosó használata után 5 mp-el újra töröl egyet a maradék cseppek tisztítására stb.) Természetesen ez a jó vélemény relatív , nekem még nem volt problémám az autóval (és remélem nem is lesz) van aki másképp van ezzel .
Mint minden autó ez sincs apró hibák nélkül , amik számomra nem annyira zavarók ,de azért nem fájna ha majd az új fókán módosítanának rajta.Pl : a beltérben felhasznált műanyagok egy része kicsit kemény és idővel zörgőssé válhat, a kifizetett nem kis összegért az ember már szerintem megérdemelne egy autómata elektromos ablakot ami nem csak lefelé megy egy gombnyomásra(ezt a 94-es Astrám már tudta) és egy ilyen motorhoz legalább egy kipörgésgátlót adhatnának alapáron ha már menetstabilizátort nem is.
Összegezve én imádom ezt a vaddisznót ! Jó vele előzgetni , élvezetes sötétben a kanyarban menni vele olyan sebességgel amit a kategóriában nem sokan tudnak ennyiért és végül jó látni a meglepetéset a TDI-is , PDTDI-s , Chipes népautósok arcán amikor rádöbbennek nem csak az ő márkájuk tud dízel autót gyártani..... Van ettől jobb autó , talán szebb is de azt biztosan drágább is ! Az viszont biztos , hogy aki ezt a tipust választja sokat fog mosolyogva autózni !!
30000 után: Több mint 1 év telt el , megtett kilóméterek száma 30000 fölött van. Komolyabb hiba szerencsére még nem volt tapasztalható. Annyit tudnék említeni , hogy a 18-as nyári gumik (yokohama) 13 000 km alatt teljesen elkoptak,cserélni kellett őket és 1 téli szezon alatt ugyanez történt a téli gumikkal is (szintén yokohama). Összegezve 26000 km 2 garnitúra gumival! Remélem az új Contik jobban bírják majd! Fogyasztása stabilan 7 liter (computer szerint 7.4) vegyes használat mellett , de nem poroszkálós tempóval!
- Eddig semmi.
Fenntartási költség | (8) | Évjárat | 2007 |