Ez egy pénznyelő semmirevaló retek sz.r Tdci!
Egy nagy rakat szemetdomb!97 000 km el vettem ami valós volt mert még a gyári féktárcsákat cseréltem rajta és diagnosztikán is volt,de ennyi pénzt még kocsira nem költöttem mint erre a hulladékra!125000 kmnél megadta magát a kettőstömegű lendkerék amit szettbe cseréltem mert úgy volt rá gari!Cirka 200 000 ft kedvezményesen!!!Király!A következő 30 000 kmnél jobbos féltengely ami típushiba,/kasztnit rázta 60km/h felett elég rendesen/ehhez ugye vezetőcsapágy is amivel összesen 110 000 ft újan!Meg még sok minden kis dolog ami ehhez a típushoz arany árban van!Hátsó kerékcsapágyakról nem is beszélve mind a 2 csere + jobb első is!167 000 nél most pedig porlasztócsúcsok 4 db és gázolaj szivattyú!Egyik ismerősömnek ugyan ezek a hibák jöttek ki szinte egyszerre ugyan ennyi km el!Evidens ha mag akarom tartani akkor új csúcsok és új szivattyú mert a használttal lehet ugyan ott vagyok,ez 460 000 ft!Ja és folyamatos karbantartással és kímélő használattal üzemeltettem!!!!!!!!!Oda volt figyelve rá és nagyon ritkán kannáztam a gázolajat akkor is dupla harisnya + tölcsérszűrő.Szóval aki Tdci-t akar venni az nyisson egy bankot is mellé mert kelleni fog!Ami tetszik benne,hogy mondjak vmi jót is,hogy 101 lóerőjéhez képest jó kis dinamikus erős motor!Futómű a kerékcsapágyak kivételével 10 es skálán 9es.Váltó hosszú és kényelmes de városba max 3. sebfok.Úgyhogy bolond volnék már eladni egy úgymond teljesen felújított dízel autót!Ha legközelebb vmi komolyabb baja lesz meggyújtom,mert eladásával igen csak megszívatnék vele valakit!
- Kettőstömegű lendkerék,kuplungszett: 200 000 - Jobbos féltengely: 80 000 - Féltengely vezető csapágy: 20 000 - gázolajszűró,/gázolajszivattyú,porlasztócsúcsok/: 500 000 - meg még sok kis cuki apróság
Maszek
Fenntartási költség | (2) | Évjárat | 2004 |