Autók » Ford » Focus (2004-2011)

Focus ST 2.5T

Élményautó hátrányok nélkül

Céges kapcsolatokon keresztül régi fordos vagyok, kábé ez a tizedik ford a családban, jelenleg meg a harmadik autó asszonynak fiesta, nekem céges s-max mellett. Kifejezetten vasárnapi autónak vásároltam, úgyhogy nagyon megbecsült példány.
A kocsi fehér, fekete ablakok, 18as kerék, napfénytető, elég jól néz ki sokan megbámulják az utcán de nem feleslegesen magamutogató. A felszereltsége teljes, a bőrös Recarok nagyon kényelmesek, bár szerintem a korábbi st220-as mondeo ülése nagyobb felületű és jobban beállitható volt a kihúzható combtámasz ellenére.
A futómű meglepően elviselhető, kényelmesnek persze nem mondanám. A kocsi viszonylag jól össze van rakva, nem egy nyikorgós-zörgős darab, néha hátulról jön vmi kis dobolás ill. első ajtóból nyikorgás rosszabb úton, de nem érzem különösebben merevnek sem, szóval nincs az a betonból öntött érzés. Váltó jó, néha akad, az s-max váltója sokkal könnyebben jár.
Hát igen, a motor állat, folyamatosan nagyon húz, igencsak szeretem az autópályán leckéztetni a villogós kollégákat - a gyakorlatban egy 530d-vel van pariban, alatta nincs esély. A többi hot hatch-el nem nagyon van összehasonlitásom, egyszer akadtam össze egy Leon FR TSI-vel, attól szépen elhúztam 160 felett. Fogyasztás erősen lábfüggő, én ki tudok jönni 10-11 literrel ésszel használva de nem tötyögősen, ha sietek 13. Baja nem volt, remélem nem is lesz. A hangja állat, jobb mint egy V6-os, ha normálisan jársz csendes, ha nyomod vadállat. A kocsi általában ugye egy ötajtós focus, tehát négy embernek kényelmes, olyan pont jó méret, ha a fogyasztást és a kemény futóműt birod akkor csak ajánlani tudom.

- semmi

Fenntartási költség (3) Évjárat 2009
Előző autója? s-max Következő autója?
Verdikt (7.1/10)

Ford Focus 2004 (2005)