Autók » Ford » Focus (2004-2011)

Focus 1,8 tdci GHIA

Csendesen teszi a dolgát 150.000 km után is

üdv
Sokáig gondolkoztam, lehet-e róla írni és pont azért írok, mert nem tudok mit, ami egy használati tárgynak tökéletes jellemzés szerintem.

Méret: Kombi változat, két gyerekkel tökéletes, Nem is nagy városi parkoláshoz, és pont megoldható vele az évi kétszeri családi kirándulás.

Kényelem: Semmi extra, nem mondanám, hogy hűde kényelmes, de mikor egyhuzam 1000 km után kiszálltam belőle, nem a derékfájás miatt nyúltam a sör után.

Dinamika: Átlagos vezető vagyok, figyelek az autóra, de nem tötymörgök az úton, autópályán tempomat 130. Családdal sem éreztem gyengének. Német autópályán kipróbáltam, 160ig jól gyorsul, 180-ig még gyorsul picit, 180 felett erőlködik, de nem nagyon van tovább. A motorja nem külnösebben hangos, de nem is benzin motor.

Esztétikum: Semmi, szürke használati tárgy, de nekem pont erre kell egy autó.

Fogyasztás: Nekem 6, ha sok benne az autópálya kkor lemegy 5,2-5,5-re.

Hibák: 1 db hátsó rendszámtáblavillágítás összerohadt (állítólag típushiba, hogy bele tud szivárogni a víz), a mellett soha semmi, még egy meglazult csavar sem, csak a kopó alkatrészek. Pl most 5,5 évesen 150000 kmnél a műszaki vizsgára egyedül vittem, előtte meg sem mutattam autószerelőnek.

Nekem aki használja az autóját és nem tutujgatni akarom, villogni vele vagy utcai versenyekre vinni, tökéletes.

update: 160.000-nél kilyukadt az intercoller cső, csere anyagdíjjal 12ezer jó magyar forint

- egyetlen hibája volt, a hátsó rendszámvilágítás összerohadt, állítólag típushiba, cseréja házilag 10 perc alatt, anyagktg 1500 ft - update: 160.000-nél intercooler cső

soha, sehova

undefined