Autók » Ford » Focus (2004-2011)

Focus 1.4i kombi

Csalódtam Benned...

Azt gondoltam, hogy német autó nem lehet rossz... Egyszer egy német túszejtős filmben mondta a bankrabló, hogy "Ha Opelt kérek, ne hozzanak egy Fordot..." Lehet, hogy sejtett valamit.
Előszür nagyon szerettük. Belül kimondottan tágas, belefér a gyerek sátrastul, meg gumicsónakostul, még a strandlabdát se kell leeresztve szállítani. Előzni persze csak lendületből, Kiscellin felfelé a kettes meg már sok. De nem is erre van az 1.4-es motor, utazni lehet vele, aki meg versenyezni akar vegyen Speedstert (Tessék ez is egy Opel...)
Szóval szerettük, lemostuk, kiporszívóztuk, és mivel még ki is néz valahogy mentünk is vele büszkén. Azonban 40ezertől jöttek a problémák, és volt köztük olyan is, amihez trélert kellett hívni. A tréleres is mondta, hogy sokat visz ilyet, amit nem visz az a Honda, meg a Suzuki(!) jó persze, tudjuk is, hogy utóbbit miért...
Most, hogy 30 fok van és a klíma is elromlott (halk sziszegéssel szállt a gáz tova...) most azon gondolkozom, hogy le kéne cserélnem. Eddig a hibák nagy részét garanciában javították, amiért fizettem az a 40ezres szervíz volt (3 ablaktörlő lapát cseréjével együtt 97.000 Ft(!))
Lehet, hogy csak én fogtam ki egy megbízhatatlan példányt, de mégegyszer nem vennék ilyet, akinek pedig ilyen van drukkolok, hogy az ő példánya sokáig szolgáljon bosszantó hibák nélkül.

- - Csomagtér ajtónyitó (érintkezési hiba az összeszerelésből adódóan)
- - Komplett generátor (Csere!)
- - Kormányszervo (olaj elfolyt)
- - Klíma (Gáz elszivárgott)

Auto Fort Váci út - tulajdonképpen ajánlom

Fenntartási költség (5) Évjárat 2005