Autók » Ford » Focus (2004-2011)

Focus 1.388 Ambiente

Családunk legfiatalabb tagja

Megrendeltünk egy autót, vártunk.... aztán kaptunk egy telefont, hogy jöttek új autók a kereskedésbe és ha még mindig sürgős nekünk akkor akár 7 munkanapon belül "benne ülhetünk". Bementünk, kiválasztottuk és elindítottuk a hitelbírálatot /casco nélküli kontrukcióban/. Mondták hogy hétfőn hívnak a válasszal kapcsolatban , hogy megadta-e a bank avagy sem, a lényeg nem hívtak /ez jellemző az egész vásárlásra, procedúrára/, hogy csak 20% befizetéstől adta volna meg, mentünk tovább. Következő bank csak lízingre adta volna meg , ezt én nem szerettem volna, és megpróbáltunk egy harmadikat, de cascosan! Mondták , hogy hívnak, hát nem így történt /megint/. Megadta a bank a hitelt az autóra. Na úgy nézett ki sinen vagyunk /bár nem úgy mint József Attila/. Vám, műszaki, zöldkártya!! és okimányiroda. Hívtam őket , hogy kész van -e már az adminisztrációs munka? Még ez meg az... és az okmányirodába is egy új rendszer van ezért lassabb /ha ez így volt akkor ez nem az ő hibájuk/.Egy nap mondták hogy másnap hívnak, mondanom se kell ,hogy nem. Csak harmadnap , hogy minden kész és mikor szeretném átvenni, mondtam hogy a lehető leghamarabb, és odamentünk tízre, vártunk, vártunk, már dél is elmúlt ameddigre megtudtuk hogy a zöldkártya készülte közben nem adja ki a gép a plakettet, és majd elhozzák nekem, aztán jó lett, és vihettük. Cd-s rádió helyett kazettával, amit a napokban kapok EGY TESZAUTÓBÓL, tehát augusztus 28.-tól október 2.-3.-ig erre kellet várnom, sorozatos lerázások és telefonhívás, ill. értesítés teljes nélkülözése közepette. Ez már kezdett zavarni. A lényeg ,hogy elfordíthattam a kulcsot!! Amit nagyon szeretek benne ,hogy a motor a vártnál jobban teljesít, csak ismételni tudom az elöttem szólókat váltó futómű egy álom szó szerint, a fékkel pedig nagyon megállásra lehet késztetni az autót, ami nem tetszik: nem úgy férek el elöl mint azt szeretném( 193 cm?).
A problémák: hidegindításnál a motor kicsit lefulladna de mégsem, a másik hogy (szintén hidegen) kicsit kattog a motor de csak kis ideig , állítólag SW hiba miatt túldúsít és ezért.
A szervíz : a szvezető nagyon szimpatikus segítőkész ember de több volt az autóba 40 kilóméterrel amiből ők csak 7-et vallottak be, zavaró!
Elborult agyú Ford őrült vagyok tehát a véleményem:

Tökéletes, hiszen Ford!!!

- Szoftvercsere a vezérlőegységen (már itt is említett hidegindítási gondok miatt)sikertelen

Ford Carmo, Nyíregyháza

A szervízvezető nagyon rendes ember, de néhány szervizes gyalázatosan hmmm..... unszimpatikus.

Több ízben hallottam is hasonló tapasztalatokat.

Fenntartási költség (8) Évjárat 2006
Megbízhatóság (10) Vezetett km 2000