Autók » Ford » Focus (2004-2011)

Focus 1,8 Flexifuel

Berci, a tuti

2008. novemberében vettem, egy szalon autója volt. Azóta 4000 km-t hajtottam, semmi baj nincs vele. Most a fogyasztás miatt írok leginkább:
Kíméletes vezetés mellett benzinből, a téli hónapokban, fűtött garázsból (+1-2 C°) indulva, többnyire 10-12 km-es távon, közepes forgalmi viszonyok között, sík terepen használva 8-8,2 litert evett. E85- öst a hideg időjárás esetére olvasott kedvezőtlen tapasztalatok (indítási nehézségek, 20-30 %-kal magasabb fogyasztás) miatt nem tankoltam, sajnos. Most már két E85-ös tankolás után tapasztalatom a következő:
-induláskor, hideg motornál sokkal kevésbé ill. nem hajlamos
lefulladásra,
-jobban húz,
-mindössze 4 dl/100 km-rel (5%!) több a fogyasztása, azonos vezetési stílus mellett.
Mivel az E85 jelenleg kb. 55 Ft-tal olcsóbb a benzinnél, ez nagyjából 40 Ft/l megtakarítást jelent, nagyobb teljesítmény mellett.
Egyébként ennek a kocsinak a váltójából nagyon hiányzik a 6. sebesség, ami országúton és autópályán, benzin üzem mellett is barátságosabbá tenné a fogyasztást.
(A teljesség kedvéért korábbi -utóbbi, az összes 11-ből- autóim voltak:0 km-rel vásárolt Fiat Brava 1,6, Citroen Xsara 1,6, 4-4 éven keresztül, 80-82.000 km futásteljesítménnyel, teljes megelégedésemre.)
Egyenlőre ennyi, aki ilyen autót vesz, nyugodtan tankoljon első perctől E85-öst (mínusz 15 C° fölött)!
Laca
2009.06.08-án a következő tapasztalatokkal egészítem ki a fentieket:
- Most már hosszabb ideje (kb. 3 hónapja) folyamatosan E85- öst tankolok, az óvatos, spórolós vezetési stílust normálra váltva a fogyasztás az E95-höz képest 20 %-kal megnőtt. Ez átlagosan 10 l/100 km-es értéket jelent, ami még mindíg jelentős megtakarítást hoz a jelenlegi üzemanyag árkülönbözet mellett (95-ös benzin=280,-Ft, E85-ös=196,-Ft).

- Eddig semmi.

Fenntartási költség (8) Évjárat 2007
Előző autója? Xsara 1,6 Következő autója? Nem tervezem.
Verdikt (7.8/10)

Ford Focus 2004 (2005)