Autók » Ford » Focus (2004-2011)

Focus 1,6 sport 116Le kombi

Azt hiszem nem nyúltam mellé

Előző autónk egy disel 1,8tdci focus volt de már nagyon sok km-el és egyre több jelen problémával és várhatóan később jelentkező igen költséges hibákkal ,ezért a lecserélése mellett döntöttünk.Mivel jól szolgált ezért ismét focust választottunk csak annyiban mást, hogy most nem diselt hanem benzinest.Döntésben segített a szerelőnk és a népítélet is. Az autót 2016 év elején vettem 122000km-el ami a márkaszervizes átvizsgálás és a külföldi szervizek telefonos megkérdezése után valósnak tűnt.A belső tér szépnek mondható, jól elrendezett kapcsolók és gombok, a sport ülések kényelmesek, és hátul is van hely az utasoknak.Nekem a térdemnek kissé kevés a hely középső box szélessége miatt.Kissé negatív számomra a műszerfal és az ajtók alsó részein,valamint a csomagtérben használt műanyagok rettenetes módon képesek karcolódni.Ledöntve az üléseket hatalmas rakteret kapunk,amiben már vittem szekrényt,180cm magas hűtőt.Nagyon jó sony cd-s rádió kiváló hangzás,viszont negatív, hogy a nappali fényben nehezen olvasható a kijelző.A karosszéria formája nekem nagyon tetszik,masszívabb benyomást kelt bennem mint az elődje, viszont az autó festése nagyon karcolódik,a kőfelverődés jobban meglátszik mint az elődjén.A futómű szerintem sokkal jobb mint az 1- es focusé ( pedig az se semmi)még dinamikusabban sportosabban lehet a kanyarokat bevenni.Sportfutómű kissé keményebben de nagyon jól veszi az úthibákat.Nagyon jól kormányozható hirtelen kormánymozdulatok után is biztonságosan tapad az útra.Élvezetes vezetni ezt az autót.Nagyon jó dolog a xenon éjjel, vizes úton kitűnő megvilágítást biztosít. Ami nem tetszik, úgy mint az elődjénél ennek a futóműve is rozsdásodik.A kasztnin szerencsére még nem fedeztem fel.A 116Le motor elég dinamikus,előzéshez autópályás gyorsításra,persze nem 5-be 70-nel. Fogyasztása nálam átlag 7,6-8,5 közt változik.Nekem se a feleségemnek még nem sikerült 7l alatt menni vele.Az autó vásárlása óta eltelt időben meghibásodás nem volt,pedig azóta 60000-et mentünk, eddig úgy néz ki, hogy nem nyúltunk mellé, és nem fogtuk ki a pénznyelőt.Ezért köszönet azoknak akik átvizsgálták és segítettek hogy egy jó autónk legyen.

- Eddig csak a kötelezők és a kopó alkatrészek lettek cserélve.Vásárlás után vezérlés és olajcsere főtengelyszimering, és egy gumigyűrű a motoron (mindkettő a szerelő javaslatára mert csak nagyon enyhe maszatolás volt körölöttük)és a fékbetétek a tárcsákkal.Izzócserék egy kiégett de a szerelő javaslatára kicseréltük mindet a xenon kivételével, mert még mind eredeti volt és látszott hogy nem egészségesek az izzószálak.

Ford Kaposvár. Itt csak az autó állapotfelmérését csináltattam.Korrekt munkát végeztek 2 év használat után bizton állíthatom.

Egy ismerős aki lelkiismeretesen és időben szólva felhívja a figyelmet a várható javításokra. Már több mint 10 éve javítja és szervizeli az autóinkat és nagyon meg vagyunk vele elégedve.

Fenntartási költség (9) Évjárat 2006
Teljesítmény (7) Km vásárláskor 122000
Előző autója? focus Következő autója?
Verdikt (8.8/10)

Ford Focus 2004 (2005)