Azt hiszem nem nyúltam mellé
Előző autónk egy disel 1,8tdci focus volt de már nagyon sok km-el és egyre több jelen problémával és várhatóan később jelentkező igen költséges hibákkal ,ezért a lecserélése mellett döntöttünk.Mivel jól szolgált ezért ismét focust választottunk csak annyiban mást, hogy most nem diselt hanem benzinest.Döntésben segített a szerelőnk és a népítélet is. Az autót 2016 év elején vettem 122000km-el ami a márkaszervizes átvizsgálás és a külföldi szervizek telefonos megkérdezése után valósnak tűnt.A belső tér szépnek mondható, jól elrendezett kapcsolók és gombok, a sport ülések kényelmesek, és hátul is van hely az utasoknak.Nekem a térdemnek kissé kevés a hely középső box szélessége miatt.Kissé negatív számomra a műszerfal és az ajtók alsó részein,valamint a csomagtérben használt műanyagok rettenetes módon képesek karcolódni.Ledöntve az üléseket hatalmas rakteret kapunk,amiben már vittem szekrényt,180cm magas hűtőt.Nagyon jó sony cd-s rádió kiváló hangzás,viszont negatív, hogy a nappali fényben nehezen olvasható a kijelző.A karosszéria formája nekem nagyon tetszik,masszívabb benyomást kelt bennem mint az elődje, viszont az autó festése nagyon karcolódik,a kőfelverődés jobban meglátszik mint az elődjén.A futómű szerintem sokkal jobb mint az 1- es focusé ( pedig az se semmi)még dinamikusabban sportosabban lehet a kanyarokat bevenni.Sportfutómű kissé keményebben de nagyon jól veszi az úthibákat.Nagyon jól kormányozható hirtelen kormánymozdulatok után is biztonságosan tapad az útra.Élvezetes vezetni ezt az autót.Nagyon jó dolog a xenon éjjel, vizes úton kitűnő megvilágítást biztosít. Ami nem tetszik, úgy mint az elődjénél ennek a futóműve is rozsdásodik.A kasztnin szerencsére még nem fedeztem fel.A 116Le motor elég dinamikus,előzéshez autópályás gyorsításra,persze nem 5-be 70-nel. Fogyasztása nálam átlag 7,6-8,5 közt változik.Nekem se a feleségemnek még nem sikerült 7l alatt menni vele.Az autó vásárlása óta eltelt időben meghibásodás nem volt,pedig azóta 60000-et mentünk, eddig úgy néz ki, hogy nem nyúltunk mellé, és nem fogtuk ki a pénznyelőt.Ezért köszönet azoknak akik átvizsgálták és segítettek hogy egy jó autónk legyen.
- Eddig csak a kötelezők és a kopó alkatrészek lettek cserélve.Vásárlás után vezérlés és olajcsere főtengelyszimering, és egy gumigyűrű a motoron (mindkettő a szerelő javaslatára mert csak nagyon enyhe maszatolás volt körölöttük)és a fékbetétek a tárcsákkal.Izzócserék egy kiégett de a szerelő javaslatára kicseréltük mindet a xenon kivételével, mert még mind eredeti volt és látszott hogy nem egészségesek az izzószálak.
Ford Kaposvár. Itt csak az autó állapotfelmérését csináltattam.Korrekt munkát végeztek 2 év használat után bizton állíthatom.
Egy ismerős aki lelkiismeretesen és időben szólva felhívja a figyelmet a várható javításokra. Már több mint 10 éve javítja és szervizeli az autóinkat és nagyon meg vagyunk vele elégedve.
Fenntartási költség | (9) | Évjárat | 2006 |
Teljesítmény | (7) | Km vásárláskor | 122000 |