az utolsó fordom
Harmadik Fordom. Ideálisnak tűnő családi auto, dinamikus motorral, jó fogyasztás,tágas hely, jó felszereltség, megfelel. Egyszer csak eltünt 40e km-nél a hútőfolyadék. Garanciában cserélték a vizpumpát. A féltengelynél is engedte a szimering rendesen az olajat, azt is kicserélték. A kocsit a fordszervizből már úgy adták ki, hogy a gyári alufelni gyári csavarjain lévő fényes burkolatokboll több hiányzott, mint mikor bevittem. Kértem, hogy ezt is cseréljék már ha lehet, mivel a tartozék kerékkulccsal defekt esetén hogy tudom levenni a kereket? A szervizvezető szerint szó sem lehet cseréről, vegyek újat ha akarok, hiszen a szervizes pneumatikus kulcsok teszik tönkre, le van irva (szerinte), hogy csak a tartozék kerékkulcs használható. Ök természetesen a szemem láttára a pneuatikus kulccsal szerelték az autómat. A futóműből a szerelők szerint is zavaró morgó hang hallatszik. Kértem nézzék meg. Szerintük ez gumi, úgyhogy Ők nem tehetnek semmit. Cseréljem le a kerekeket télire ha már egyszer van, és esetleg mondjam el, hogy van-e még hang a másik kerekekkel-gumikkal. Otthon vettem észre, a harmadik kerék cseréjénél, hogy nem tudom a kerekeket levenni, a kerékkulcs elfordult a kerékanyákon annyira tönkretették a kerékanyákat. Úgyhogy 30 fok melegben a garanciális autón vissza a kerekeket. Mi van, ha az úton van egy defekt, mondjuk éjszaka, mondjuk családdal és még lehetne fokozni. Holnap megpróbálom megkérni a szervizet legyenek olyan jók, segitsenek lecserélni a kerekeket. A másfél eves kocsin rozsdától tönkrement lámpát nem cserélik, mert szerintük a nagynyomású mosó tette tönkre, az ilyen mosás pedig le van irva, hogy tilos. Soha nem mostam ilyen mosóval. A nyikorgó ülés az ilyen, nem lehet csinálni vele szerintük semmit.
- vizpumpa-elfolyt hűtőfolyadék, váltó oldali féltengely szimering csere, nyikorgó vezetőülés, a rozsdásodás miatt eltört rendszámtábla világitó lámpa, lecsavarhatatlanságig eldeformálódótt kerékanyák, hangos futómű
Gyári ford szerviz
Fenntartási költség | (6) | Évjárat | 2007 |